Нова унікальна експозиція у музеї ім. М. Спаського

Сьогодні у відділі "Природа Приостер'я" відбулась презентація нової унікальної експозиції "Фауна нашого краю". Презентували її директор музею Геннадій Дудченко і завідуюча відділу Лариса Тарасенко. Завітали на презентацію міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, депутат міської ради Володимир Мамедов.

Розпочався захід із демонстрації слайдів, що розкривали історію створення і становлення музею. Потому пані Лариса розказала присутнім про хід реконструкції експозиції, у тому числі й реставрацію існуючих таксидермічних скульптур, подякувала за фінансову підтримку, адже на реконструкцію і закупівлю нових експонатів було виділено Ніжинською міською радою 40 тис. грн.

По закінченню присутнім було проведено екскурсію-знайомство з представниками фауни Приостер’я. Експозиція складається як з нових експонатів, так і з таких, що є ровесники відділу, але добре відреставровані спеціалістами. Міський голова Анатолій Лінник високо оцінив роботу працівників відділу, які за короткий термін реставрували зали музею. Анатолій Валерійович зазначив, що цінує результати співпраці музею з депутатським корпусом.Депутат міської ради Володимир Мамедов привітав з відкриттям оновленого відділу і вручив директору книгу про ніжинський футбол, у якій описано історію розвитку і становлення футболу в Ніжині.З понеділка відділ «Природа Приостер’я» чекає на відвідувачів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

13.03.2018