Ніжинський Територіальний Центр соціального обслуговування відзначив свій 25-річний ювілей

17 жовтня Ніжинський Територіальний Центр соціального обслуговування відзначив свій 25-річний ювілей. Саме стільки років минуло з часу заснування закладу.

Систему надомного соціального обслуговування в Ніжині започатковано в 1988 році, коли при управлінні праці та соціального захисту було відкрито перше відділення соціальної допомоги вдома. А вже через п’ять років в 1993 р. на його базі створено Центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Це був якісно новий етап турботи місцевої влади про одиноких людей похилого віку та інвалідів. А в 2010 році Центр перейменовано в Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)Ніжинської міської ради.

З нагоди 25-ї річниці започаткування Територіального Центру відбувся урочистий захід, на який завітав міський голова Анатолій Лінник, щоб привітати колектив та директора територіального центру Інесу Шаповалову: «Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування – унікальний, особливий заклад, люди в ньому працюють виключно за покликанням. Соціальні функції цього закладу важко переоцінити. Бажаю всім, хто працює та кого обслуговує терцентр здоров’я, миру, терпіння, віри у світле майбутнє, гарного настрою, а в даних стінах щоб завжди відчувалось тепло сердець, душевне тепло, адже це так потребують люди, які опинилися в складних життєвих ситуаціях».

За зразкове виконання професійних обов’язків та з нагоди 25-ї річниці з часу створення Територіального центру соціального обслуговування Анатолій Валерійович оголосив Подяки виконавчого комітету Ніжинської міської ради соціальним робітникам.

Від імені Народного депутата України Олександра Кодоли привітала присутніх з ювілеєм помічник Народного депутата Тамара Стратілат, яка висловила щиру повагу співробітникам терцентру і всім, хто має до нього відношення, оголосила працівникам Подяки та вручила Почесну грамоту колективу територіального центру.

Приєдналися до привітань заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, голова Ніжинської організації ветеранів Лариса Алєксєєнко, декан факультету психології та соціальної роботи НДУ ім. Миколи Гоголя Олексій Тимошенко, директор Ніжинської міської ЦБС Олена Єкименко,

Завітали на ювілей вихованці ДНЗ №21 «Калинонька, які вітали піснями і віршами, подарували кожному співробітнику святкові листівки, зроблені власноруч, та велике квіткове серце, як символ територіального центру.

Залучилась до проведення заходу волонтерська група «Час для нас», яка діє при кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи факультету психології та соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя (на чолі з Галиною Бондаренко), підготувавши сценарій свята та пісенні виступи у виконанні Ірини Шевченко та Яни Глови.

Творити добро — справа зовсім неважка. Просто варто хоча б інколи перейнятися чужою долею, відчути чужий біль — і ти вже ніколи не оминеш того, хто потребує бодай невеликої частинки твоєї людяності.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.10.2018