НЕФКО в Ніжині!

29 травня в Ніжині відбулась перша зустріч з представниками «Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО)» та консультуючої датської компанії «Ramboll». На початку зустрічі відбувся круглий стіл, на якому були присутні міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба та Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів, голови та представники депутатських комісій та директори шкіл.

На початку круглого столу міський голова зазначив, що Ніжин готовий до плідної співпраці з НЕФКО та участь у проекті є великим кроком у впровадженні енергоефективності в місті.

Далі надали слово представникам НЕФКО. Спеціаліст з інвестиційних питань Тетяна Литвин розповіла про саму Корпорацію, проекти, що реалізуються на території України, умови та етапи впровадження проекту з енергоефективності в місті.

Нагадаємо, що у квітні цього року Ніжин подав на затвердження НЕФКО проекту заявку на комплексну термомодернізацію бюджетних установ ( 5 загальноосвітніх закладів міста). З 5 поданих об’єктів представники НЕФКО відберуть один з найбільшим економічним ефектом для впровадження всіх енергоефективних заходів. Максимальна сума кредиту – 400 тис. євро під 3% річних. Внесок міста - від 10% загальної суми.

Більш детально про технічні питання ознайомив керівник проекту в Україні консультуючої компанії «Ramboll» Іван Жученко.

Наприкінці круглого столу присутні депутати міської ради запевнили представників НЕФКО у сприянні впровадженню проекту зі сторони депутатського корпусу міста.

Друга частина зустрічі вже проходила на самих об’єктах. Представники НЕФКО та «Ramboll» оглянули будівлі та їх технічний стан, ознайомилися з технічною документацією. Після цього вони зроблять попередні прорахунки та визначать об’єкт для комплексної термомодернізації.

Тож, співпраця Ніжина з НЕФКО вже увійшла в активну фазу і набирає стрімких обертів.

За матеріалами відділу інвестиційної

діяльності та розвитку інфраструктури,

фото відділу інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

29.05.2018