Нарада з керівниками комунальних підприємств та служб міста

15 березня у малій залі Ніжинської міської ради відбулась чергова щотижнева нарада під керівництвом першого заступника міського голови Григорія Олійника з керівниками підприємств та установ міста, що опікуються житлово-комунальним господарством.

На початку засідання були розглянуті проблемні питання та звернення громадян. Потому, заслухали повідомлення начальника сектора з питань кадрової політики відділу юридично-кадрового забезпечення Ольгу Чепуль щодо правильного заповнення електронних декларацій та необхідності це зробити до 31 березня включно.

Переходячи до порядку денного, Григорій Миколайович звернув увагу присутніх на проблему, яка склалася цього року, а саме підтоплення багатьох мікрорайонів міста. Це суттєво впливає як на безпеку будівельних споруд, так і на дорожнє покриття, яке руйнується з підвищеною швидкістю. Наголосив на тому, щоб всі споруди щодо водовідведення були зафіксовані в інженерну мережу, в інженерні схеми. «Необхідно замовляти проект щодо водовідведення. Це екологічне питання, тому що вся вода виходить в річку Остер. Потрібно будувати малі очисні споруди» - підсумував Григорій Олійник. З цього приводу були надані відповідні протокольні доручення.

Ще одна проблема, з якою зіштовхнулися цієї зими, - це недостатнє посипання вулиць. Було вказано на необхідність 2 тисяч тонн піщано-сольової суміші для посипки доріг на наступний рік.

Далі обговорили упорядкування графіку руху по маршруту № 14, адже були скарги громадян відносно його порушення. А транспортному відділу було доручено надати письмове пояснення.

Наостанок, Григорій Миколайович звернув увагу присутніх на розпорядження міського голови "Про організацію проведення у 2018 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина». Та рекомендував керівникам всіх підприємств, установ та організацій, розташованих на території міста, розробити свої плани заходів щодо проведення місячника з озеленення, благоустрою та санітарного очищення закріплених за ними об’єктів благоустрою та прилеглих до них територій.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.03.2018