Міжнародний фестиваль народів в Італії

З 11 по 19 червня 2018 року 30 вихованців молодшої та середньої груп дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи здійснили незабутню подорож до сонячної Італії та взяли участь у Міжнародному Фестивалі народів, що відбувся в італійському місті Ферміньяно.Його учасниками стали колективи з різних країн світу: Тунісу, Албанії, Іспанії, Угорщини, Молдови, України та ін. Кожна країна разом з фестивальною програмою демонструвала національне декоративно-прикладне мистецтво. Україну представляли творчі колективи з Києва, Шепетівки та Ніжина.

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» – один з найстаріших та найвідоміших аматорських колективів міста Ніжина, заснований у 1980 році, на базі якого у 1994 році була відкрита Ніжинська дитяча хореографічна школа – до цього часу єдина на Чернігівщині хореографічна школа. У 2018 році колектив святкував 25-річчя з часу присвоєння ансамблю почесного звання «зразковий». Саме у рамках даного святкування дирекція Ніжинської дитячої хореографічної школи звернулася до Ніжинської міської ради з проханням про фінансову підтримку дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» – багаторазового лауреата міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів/конкурсів – для участі колективу у Міжнародному фестивалі в Італії. Ніжинська міська рада підтримала талановитих вихованців «Ритм», які завжди є активними учасниками вагомих для громади м. Ніжина загальноміських, обласних та всеукраїнських заходів, виділивши кошти на часткову оплату транспортних витрат. Творчий колектив дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» щиро вдячний міському голові м. Ніжина Ліннику А.В, Ніжинській міській раді, депутатському корпусу, управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради та його начальнику Бассак Т.Ф. за розуміння та вагому фінансову підтримку.

Фестивальна програма юних ритмівців складалася з українських стилізованих бальних вокально-хореографічних композицій: «У полоні водограю (солістка – вихованка Дитячої зразкової вокальної студії «Автограф» Катерина Боришкевич; художній керівник І.Дяконенко, хореографія Г.Тимошенко), «Край, де я родилась і живу» (солістка – вихованка Дитячої зразкової вокальної студії «Автограф» Поліна Бузун; художній керівник І.Дяконенко, хореографія Г.Тимошенко), «Каштановий вальс» (хореографія Г.Тимошенко).

Щирими оплесками зустрічали італійці та гості сонячної Італії творчий колектив з древнього Ніжина. По завершенню фестивалю мер міста Ферміньяно привітав усіх учасників Фестивалю народів та вручив пам’ятні відзнаки.

Екскурсійна програма у рамках міжнародного фестивального туру була теж надзвичайно насиченою. Серед найбільш яскравих та незабутніх сторінок: екскурсійне відвідування унікальної держави Сан-Маріно – однієї з найменших держав світу, що має титул найстаршої республіки світу; Венеції – одного із найбільш унікальних місць не тільки в Італії, але й у всій Європі; Відня – столиці Австрії – міста розкішних палаців і величних площ, мальовничих вулиць і численних скверів; а ще відпочинок на мальовничому побережжі сонячного Пезаро.

Щасливі і натхненні учасники Міжнародного фестивального туру повернулися до рідного Ніжина. Незабутні враження про цю давно омріяну поїздку назавжди залишаться в серцях дітей.

Г.Л.Тимошенко,

балетмейстер ДЗАБТ «Ритм»,

директор Ніжинської дитячої хореографічної школи

22.06.2018