Міський голова Олександр Кодола провів робочу зустріч з керівництвом очисних споруд КП «НУВКГ»

19 жовтня міський голова Олександр Кодола провів робочу зустріч з керівництвом очисних споруд КП «НУВКГ». У зустрічі взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, директор КП «НУВКГ» Олександр Марсов, працівники лабораторії та водоканалу.

Під час візиту міський голова Олександр Кодола оглянув роботу біоставків Ніжинських очисних споруд, очищення побутових стічних вод й обладнання, яке для цього використовується. За добу на спорудах «перекачуються» орієнтовно від 4 до 6 тисяч кубометрів нечистот. Територія очисних споруд сягає до 14 гектарів. Працює 39 осіб, з яких 5 працівників лабораторії, які проводять відповідні аналізи.
Очисні споруди Ніжина призначені для очищення стічних вод міста методом біологічної очистки в аеротенках, з відстоюванням та доочисткою в біологічних ставках.
Міський голова Олександр Кодола не залишив без уваги роботу лабораторії, її оснащення. Обладнання лабораторії проходить повірку згідно з затвердженими графіками. Олександр Михайлович разом з працівниками підприємства обговорив підвищення ефективності роботи очисних споруд, забезпечення ступеню очищення стічних вод до регламентованих нормативами державних стандартів та нові санепідемічні стандарти, які розглядаються урядом.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

19.10.2021