Голуб – птах миру та любові

21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру. Це свято важливе для всього населення планети. Його проголосили ще в 1981 році резолюцією 36/37 Генеральної асамблеї ООН.

Для деяких людей мир – це повсякденна реальність, для багатьох – мрія.

Напередодні Міжнародного дня миру учні державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» разом із завідуючою бібліотекою – філіалом №2 Івасенко Ніною Іванівною, практичним психологом Музирею Наталією Володимирівною та завідуючою бібліотекою ліцею Шень Світланою Азатівною виготовили символ миру - паперових голубів.

Н.І. Івасенко розповіла юнакам про історію виникнення та традиції цього свята. Потім всі вирушили в парк Незалежності, що поблизу магазину «Сільпо», щоб подарувати цей символ миру перехожим. Хоч це були люди різного віку, відповідь у всіх була одна: «Хай буде мир у всьому світі!», «Бажаємо Миру в Україні».

Невід’ємною частиною заходу була хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув на Сході країни. Також були покладені квіти біля пам’ятного каменя на честь Героїв АТО.

Захід був завершений словами:

Хай буде мир завжди на цій землі!

Хай радість буде у серцях і думах!

Ні!!! – скажемо війні. Хай буде мир!

Любові між людьми ніщо хай не задушить!!!

Завідуюча бібліотекою - філіалом №2 Івасенко Н.І.

20.09.2018