Дитячому зразковому ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи – 37 !

25 лютого 2017 року Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи (керівник і головний балетмейстер – заслужений працівник культури України Галина Тимошенко) запросив до затишної зали Ніжинського міського Будинку культури усіх своїх друзів та однодумців – шанувальників бального хореографічного мистецтва.

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» – один з найвідоміших аматорських колективів міста Ніжина, на базі якого у 1994 році була відкрита Ніжинська дитяча хореографічна школа – до цього часу єдина на Чернігівщині хореографічна школа. За роки свого існування творчий колектив став багаторазовим лауреатом міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів/конкурсів, активним учасником загальноміських мистецьких заходів та щорічних творчих звітів кращих аматорських колективів міста Ніжина, почесним гостем святкових концертів у Києві, Чернігові, Прилуках та інших містах Чернігівської області.

18 лютого 2017 року дитячому зразковому ансамблю бального танцю «Ритм» виповнилося 37 років.Заснований 18 лютого 1980 року як гурток бального танцю при Ніжинському Будинку піонерів, сьогоднішній «Ритм» – це взірець високої професійної майстерності, творчий колектив справжніх однодумців, закоханих у мистецтво танцю. Саме таким побачили його глядачі під час святкового концерту.

Прозвучали фанфари…Гучними оплесками зустріли глядачі балетмейстера дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм», директора Ніжинської дитячої хореографічної школи, заслуженого працівника культури України Тимошенко Галину Львівну – ведучу святкового концерту, яка запросила всіх присутніх до чарівного світу танцю.

Чарівний «Казковий вальс», яким розпочали свій виступ юні ритмівці, з перших хвилин його виконання наповнив залу святковим ліричним настроєм. А далі один за одним на сцені оживали бальні танці європейської та латиноамериканської програм: ритмічне ча-ча-ча та елегантне танго, романтична румба та запальна самба, веселий джайв та урочистий пасодобль. Учасники усіх вікових груп дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» своїми неперевершеними виступами продемонстрували надзвичайно високий рівень професійної та виконавської майстерності, а також безмежну любов та захоплення мистецтвом бальної хореографії.

Родзинкою святкового концерту стало урочисте посвячення у юні ритмівці наймолодших учасників концертної програми – вихованців студії «Ритм» (керівник – Оксана Ульянченко). Свій перший танець «Вару-вару» та чарівну фею Грацію вони, без сумніву, запам’ятали на все життя.

Доброю традицією стали виступи на святкових концертах Ніжинської дитячої хореографічної школи танцювальної групи «Ніжинські сеньйорити», яка плідно працює на базі дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» вже більше 10 років. Хореографічні композиції у виконанні чарівних сеньйорит «Запрошуємо на свято», «Танго-почуття», «Ліричний вальс», «Бурлеск», «Ручечка» стали окрасою концертної програми з нагоди святкування Дня народження «Ритму».

Дуже щедрими на оплески глядачів стали стилізовані українські бальні вокально-хореографічні композиції «У полоні водограю», «Смерека», «Річечка» у виконанні учасників ДЗАБТ «Ритм» та їх улюбленого концертмейстера Олександра Савича, «Край, де я родилась і живу» (солістка – Сніжана Євтушенко), «Ніч яка місячна», «Україна».

Цього дня, як і кожного року, «Ритм» прийшли привітати його вихованці, для яких мистецтво танцю стало основним у житті, однодумці та колеги.Вихованка «Ритму», а нині – викладач Ніжинської дитячої хореографічної школи Ірина Мірошник та ансамбль бального танцю «Шанс», яким вона керує, порадували глядачів новими хореографічними постановками «Після шопінгу» та «Веселий батл».

Прийшли привітати «Ритм» та свого улюбленого педагога-наставника і випускники 2016 року, нині – студенти вищих навчальних закладів Ніжина, Чернігова та Києва: Донець Денис (Національний авіаційний університет), Бєломєстнова Олександра та Козубенко Сергій (Національний університет ім. Т.Шевченка), Кузьменко Денис та Литвиненко Роман (Київський політехнічний інститут),Міненко Максим (Чернігівський ліцей посиленої фізичної підготовки), Мілейко Яна (Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя). «Ритм» став для них рідною домівкою, бо протягом 9-13 років вони не просто навчалися, вони прожили з колективом яскраві та незабутні події.

Почесними гостями святкового концерту «Ритм» запрошує друзів» стали міський голова м. Ніжина Лінник А.В та голова Ніжинської районної ради Бузун О.В.

Відбулося свято – свято мистецтва, краси та молодості. Відбулося воно не без вагомої підтримки небайдужих людей міста Ніжина, завдяки яким кожен учасник концертної програми отримав пам’ятний подарунок. Передусім, це батьки вихованців дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм», які протягом багатьох років живуть зі своїми дітьми та «Ритмом» одним життям.

Особливі слова вдячності членам Громадської ради Ніжинської міської ради Дрозд Надії Григорівні, Ступаку Миколі Івановичу,Родіну Володимиру Сергійовичу, Задерій Ларисі Григорівні, Коробці Дмитру Юрійовичу,Величко Людмилі Миколаївні; приватному підприємцю Онокало Ірині Анатоліївні; Чернігівському відділенню Спілки самаритян України в особі Балакірєвої Ірини за підтримку обдарованих дітей та молоді Ніжинської дитячої хореографічної школи. Думки і вчинки ваші нехай проміняться добром і щедрістю, хай доля завжди і всюди буде щирою до Вас, нехай шаною, любов′ю, повагою оточують Вас близькі та друзі.

Сльози, усмішки, аплодисменти, квіти, нагороди, подарунки, щирі побажання творчої наснаги – це лише частинка вдячності дітям за ту творчу працю, якою вони не займаються, а живуть. Нехай щастить їм у творчих починаннях, а вдячні шанувальники нехай з нетерпінням чекають на нові зустрічі з ними. Тож браво, «Ритм»! Твій глядач завжди чекає зустрічі з Тобою!

Ніжинська дитяча хореографічна школа

06.03.2017