День пам’яті жертв політичних репресій

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. Цей день був започаткований Указом Президента України у 2007 році задля гідного вшанування гіркої долі репресованих, привернення уваги суспільства до трагічних сторінок в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. А також заради відродження національної пам’яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

20 травня в Ніжині відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку Жертв голодомору та політичних репресій, що знаходиться по вулиці Покровській, з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій за участю міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка, керуючого справами Сергія Колесника, керівників управлінь, установ міста та всіх небайдужих представників громадськості.

Заупокійну літію за спокій душ померлих відслужили: настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Михаїл Якубів та священник Всіхсвятської церкви отець Олександр Морозов. Після промови святого отця Михаїла, хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

20.05.2018

Попредня новина:

Євровулиця