Чистота і порядок в місті залежить від кожного з нас

Квітучі дерева, нові будівлі, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – мінімум, потрібний, щоб пишатися своїм містом і насолоджуватися життям у ньому.

Навіть найменша дрібничка, зроблена у цьому плані кожним жителем та керівниками підприємств, принесе суспільну користь і зробить місто кращим. І навпаки, кожен кинутий під ноги недопалок – краплина, з якої збирається море сміття. А комусь же його треба вимітати.

Ніжинці завжди славились тим, що були добрими господарями на своїй землі. На часі усім нам про це потрібно згадати. Бо мова йтиме про наше рідне місто Ніжин.

Звичайно, відповідні служби міста проводять свою роботу щодо прибирання та очищення міста від сміття, але й самим ніжинцям потрібно подбати про покращення санітарно-екологічного стану міста підтримуючи чистоту на своїх подвір’ях і прилеглих до них територій.

Сподіваємось на підтримку жителів та гостей міста, що вони не будуть стояти осторонь цього процесу, інакше самотужки навести належний санітарний порядок і утримувати населений пункт чистими і красивими буде досить складно.

На жаль, не всі наші співгромадяни розуміють те, що не можна виносити сміття до проїзної частини вулиць та на береги річок, не можна закидати контейнери для твердих побутових відходів продуктами з огородництва чи картонними коробками або ж виносити мертвих тварин в урни чи контейнери. Потрібно шанобливіше ставитися до стану своїх дворів, прибудинкових територій, під’їздів, парків та скверів.

Для дотримання чистоти і порядку в місті необхідно дотримуватись елементарних правил поводження з відходами, що є ознакою вихованості, порядності та сумління:

– власним прикладом показати, що чистота й охайність повинна бути не лише напередодні великих свят, а й у повсякденні;

– прибирати прилеглу до огорожі територію, забрати із вулиць будівельні матеріали та залишки будівельного сміття;

– не допускати створення стихійних сміттєзвалищ;

– в контейнери та урни для сміття викидати тільки побутові відходи.

Пам’ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та збережемо свою маленьку батьківщину – рідне місто для них і для себе, як справжні господарі. Адже ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок. А відтак, і хороший настрій усім, котрі люблять і шанують своє рідне місто.

Спиляні гілки можна утилізувати безкоштовно за адресою: м.Ніжин, вул.Чернігівська, 128 ( телефон для довідок: 4-24-90 – КП «Виробниче управління комунального господарства» )

У разі виявлення контролюючими службами вище вказаних порушень до громадян буде застосовано норму ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі від 340 до 1360 грн., а для посадових осіб (керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності) та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою.

Інспекція з благоустрою виконавчого

комітету Ніжинської міської ради

14.04.2017