Чергове засідання постійної комісії міської ради з питань законності

5-го травня відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Голова комісії Олег Вікторович Щербак подав наступні питання на розгляд:

1. Про внесення змін до рішення 9 сесії 7 скликання від 30-31.03.2016 року №37-9/2016 «Про затвердження Положення про реєстраційний відділ виконавчого комітету Ніжинської міської ради».

2. Про затвердження «Положення про порядок використання Державного Прапора та Прапора міста Ніжина на майданчику перед приміщенням Ніжинської міської ради».

3. Різне:

3.1. Про виконання протокольного доручення 23 сесії Ніжинської міської ради щодо трагічного випадку, що стався з 20-річним юнаком за адресою пров. Базовий

3.2. Про розгляд листа І. В. Алєксєєнка, голови організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв, заступника міського голови щодо клопотання з приводу перенесення відзначення «Дня міста Ніжина».

3.3. Про розгляд Кушніренком А. М.,начальником УЖКГ та Б та Карпенком В. М., начальником транспортного відділу УЖКГ та Б, депутатського звернення Щербака О. В. щодо внесення змін в маршрут руху автобуса №15 і продовження маршруту руху до вул. Гайдамацька.

3.4. Про розгляд листа жителя м. Ніжина, Симоненка М. І., щодо відмови від користування послугами КП «ВУКГ».

3.5. Про виконання рекомендацій постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова, зв’язків з громадськістю відділом юридично-кадрового забезпечення щодо недоліків чинного статуту ДКП «Комунальний ринок».

3.6. Про розгляд листа Павленка В. М., т. в. о. ДКП «Комунальний ринок» щодо відтермінування виконання рекомендацій постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова, зв’язків з громадськістю до закінчення службового розслідування 10.04.2017 р.

Першим питання члени комісії розглянули трагічний випадок, що стався з 20-річним юнаком за адресою пров. Базовий. В обговоренні прийняли участь начальник Ніжинського району по газопостачанню та газифікаціїКорінний Михайло Іванович, депутати міської ради та активна громадськість міста.

Досить детально обговорювалась актуальність підготовки проекту рішення «Про затвердження «Положення про порядок використання Державного Прапора та Прапора міста Ніжина на майданчику перед приміщенням Ніжинської міської ради». Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник повідомив: «На ім’я міського голови останнім часом стало приходити багато листів від громадських організацій з проханням розмістити прапор тієї чи іншої країни у знак підтримки. В інших листах запитувався факт наявності затвердженого порядку використання Державного Прапора (та інших прапорів) у Статуті міста чи Регламенті міської ради. У зв’язку з цим членами виконавчого комітету було дане доручення управлінню культури та туризму підготувати проект рішення, який сьогодні і поданий до розгляду на комісії». Після детального обговорення, - проект рішення був рекомендований до розгляду на черговому пленарному засіданні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

10.05.2017