Чергове засідання постійної комісії міської ради з питань законності

10 квітня відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю за участі секретаря міської ради Валерій Салогуба, заступника міського голови Сергія Осадчого, керуючого справами виконавчого комітету Сергія Колесника.

Протягом засідання комісія детально вивчала проекти рішення, які заплановано виноситись на затвердження чергового пленарного засідання міської ради та опрацювала ряд питань у «Різному».

Першим питанням порядку денного був проект рішення про дострокове припинення повноважень депутата Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання Креула Андрія Дмитровича, обраного від Ніжинської міської організації Політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – Укроп». Як зазначив секретар міської ради Валерій Салогуб, - причиною підготовки такого проекту рішення стала особиста заява депутата.

Наступний проект рішення «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету та подальше їх фінансування» затверджує два переможці громадського бюджету: «Створення інформаційно-ресурсного центру «Громадсько активна школа» та «Оновлення спортивного майданчикана території ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9». Головним розпорядником коштів визначається управління освіти Ніжинської міської ради, яке і має забезпечити їх виконання.

Начальник відділу містобудування та архітектури - головний архітектор Вікторія Мироненко доповіла членам комісії щодо підготовленого Плану зонування території (зонінг) м. Ніжин. «Громадське обговорення щодо плану зонування міста розпочалося з 24 березня і триватиме до 24 квітня. Даний проект розміщено у відділі містобудування та архітектури виконавчого комітету Ніжинської міської ради ( кім. 9А) та на офіційному сайті Ніжинської міської ради у рубриці «Громадське обговорення». Розробником є ДП «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» (м. Київ). Замовник, - управління житлово-комунального господарства та будівництва. Згідно чинного законодавства, якщо план зонування не прийметься, - відділ архітектури не матиме права видавати містобудівні умови, обмеження та паспорти», - зазначила Вікторія Борисівна.

Також були розглянуті проекти рішення, що стосуються земельних відносин та комунального майна: про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним та юридичним особам, про затвердження висновків незалежної оцінки про вартість об’єктів міської комунальної власності, про оренду майна комунальної власності м. Ніжин та ін.

Обговорювався і стан виконання доручень комісії з минулого засідання. По дорученнях доповідали: начальник сектору розвитку підприємництва, споживчого ринку та захисту прав споживачів – Наталія Овчарук, директор ДКП «Комунальний ринок» Анатолій Вершняк, головний спеціаліст інспекції з благоустрою Юрій Кошель.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю виконавчого

комітету Ніжинської міської ради

11.04.2017