А на порозі Великдень

Напередодні Великодня у ніжинців багато справ. Саме підготовка до Великодня створює той незабутній настрій, який залишає свій слід у словах «Христос Воскрес» навіть протягом тижня після святкування.

Щоб підтримати святковий настрій та створити відповідну атмосферу в місті відділом економіки Ніжинської міської ради та управлінням культури та туризму організовано «Великодній ярмарок» та «Другий фестиваль писанок».

Починаючи з 13 квітня і по 15 квітня з 08.00 і до 15.00 год. по вулиці Гоголя (від вулиці Небесна Сотня до вулиці Московська) ніжинці зможуть зібрати Великодній кошик. Окрім того, для усіх бажаючих діє майстер-класс по розмалюванню писанок. Після чого розписані Великодні яйця повісять на «дерево Єднання» у сквері ім. Лисянського (біля управління праці).

Головним розпорядником «Великоднього ярмарку» назначено ДКП «Комунальний ринок».

Участь у ярмарку взяли близько 30 підприємців, народних майстрів декоративно – прикладного мистецтва Ніжина та кандидатів у майстри. Тому розписати писанку можна навіть не вміючи малювати. Професіонали свої справи підкажуть та покажуть, якою саме має бути давній символ Великодня – святкова писанка.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

13.04.2017