26 квітня розпочався візит делегації мерів українських міст до США

26 квітня розпочався візит делегації мерів українських міст до США з метою привернути увагу до викликів, з якими стикнулось місцеве самоврядування під час війни, а також до зусиль, яких докладають українські громади, щоб з ними справитись.
Візит розпочався з серії обговорень на тему «Місцеве лідерство в Україні: врядування в умовах війни та невизначеності» у Josef Korbel School of International Studies, University of Denver.
Юрій Бова, Тростянецький міський голова Сумської області, Олександр Кодола, Ніжинський міський голова Чернігівської області, Іван Федоров, Мелітопольський міський голова Запорізької області та Ігор Терехов, Харківський міський голова, розповіли про безпекові виклики під час війни, про відновлення пошкодженої інфраструктури, а також про те, як громади інтегрують ВПО, підтримують економічний розвиток та планують відновлення.
Учасники також обговорили питання європейської інтеграції України з фокусом на Європейській хартії місцевого самоврядування, моделювання сценаріїв поствоєнного відновлення та підтримку міжнародних партнерів на цьому шляху.
Візит відбувається за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні
Візит української делегації фінансується USAID Ukraine - USAID Україна Програма DOBRE
28.04.2023