Звернення виконавчого комітету Ніжинської міської ради до населення та керівників суб’єктів господарювання щодо вжиття заходів зі зменшення об’ємів використання природного газу

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з 02 березня ввело тимчасове обмеження споживання газу в зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх контрактних зобов’язань, які були визначені Стокгольським арбітражним судом.

В Україні введено в дію Національний план дій щодо зменшення об’ємів використання природного газу, який передбачає призупинення навчального процесу у всіх навчальних закладах, переведення генеруючих компаній з газу на мазут та максимально економне використання газових ресурсів.

Зважаючи на вищевикладене, виконавчий комітет Ніжинської міської ради звертається до мешканців Ніжина та керівників всіх суб’єктів господарювання з проханням вжити невідкладних заходів для зменшення об’ємів споживання природного газу на 10 відсотків щодобово та максимально можливого збереження тепла у будівлях.

Обмежувальні заходи вводяться на період до 07 березня включно й дозволять уникнути надзвичайних ситуацій в системі життєзабезпечення населення й руйнування мереж тепло- та водопостачання.

З повагою та надією на порозуміння

міський голова А.В. Лінник

04.03.2018