Звернення міського голови Олександра Кодоли з нагоди Дня пам’яті жертв голодомору

Шановні жителі Ніжинської громади!

Сьогодні, в четверту суботу листопада ми вшановуємо жертв Голодомору 1932-1933 років. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Це геноцид Українського народу,  здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Історія вчить нас головного, що найвищою цінністю для нас, українців, є власна держава, її незалежність та демократичний шлях, який ми обрали. На нас лежить велика  відповідальність перед полеглими нашими співвітчизниками – зберегти пам’ять про жертв Голодомору - невинно убієнних та не допустити геноциду українського народу.

Закликаю всіх схилити голови та помолитися за душі безневинно убієнних жертв голодоморів та політичних репресій та запалити поминальну свічку Пам’яті.

Висловлюю співчуття нащадкам, родинам загиблих. Світла пам’ять безвинно загиблим!

З повагою, міський голова Олександр Кодола 

28.11.2020