Звернення до роботодавців та працівників Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади

Шановні роботодавці, ми закликаємо вас зробити крок назустріч суспільству– легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати заробітної плати «в конвертах». Це дозволить зняти соціальну напругу, громадянам отримати реальну соціальну підтримку. З метою недопущення порушень законодавства про працю, що може призвести до накладання штрафних санкцій, пропонуємо Вам належним чином оформити трудові відносини з найманими працівниками. У випадку ігнорування вимог трудового законодавства до керівників підприємств і приватних підприємців відповідні контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.

Шановні працівники, для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів щодо захисту своїх конституційних прав.

Консультації щодо належного оформлення трудових відносин можна отримати за тел. (04631) 7-12-76 або завітавши особисто до Відділу адміністрування місцевих податків і зборів фінансового управління Ніжинської міської ради: м.Ніжин, пл. І.Франка, каб. 64.

Фінансове управління Ніжинської міської ради

28.05.2020