Журналісти з країн Азії у Ніжині

До Ніжина у рамках програми престуру завітали журналісти з країн Азії - Філіппін, Індії, Малайзії та Індонезії.
Зустрівшись із міським головою Олександром Кодолою, вони обговорили не лише те, як Ніжин оговтується після двох років війни, а й перспективи розвитку громади та її відновлення.
«Весь цивілізований світ підтримує Україну в боротьбі за нашу свободу та незалежність. Сьогодні ми захищаємо не лише власний дім та власну державу, ми боремося за цінності всього цивілізованого світу: за свободу, демократію і права людини. Ми вдячні за допомогу всім, хто підтримує Україну, і разом ми переможемо», - зауважив міський голова на початку зустрічі.
Документальний фільм про події лютого-квітня 22-го, які розгорталися у Ніжині, дав змогу гостям відчути атмосферу, яка панувала у місті в той час.
Олександр Кодола представив наше місто як живописне та багате на історію, яке має великий потенціал для розвитку та співпраці з іншими країнами. Він розповів журналістам про соціально-економічний розвиток Ніжина, зокрема про інфраструктурні проєкти, розвиток місцевої економіки та ініціативи з підтримки культурного життя в місті.
Міський голова висловив готовність до співпраці та обміну досвідом із представниками азійських країн у різних сферах від туризму до бізнесу та культурних ініціатив. Він закликав до побудови плідного й довірчого партнерства між Ніжином та країнами Азії для спільного досягнення мирного і успішного майбутнього.
Після зустрічі з міським головою гості пройшлися вулицею Гоголя, оглянули історичні будівлі й церкви та ознайомилися з історією їх становлення, а також вшанували пам'ять всіх ніжинських захисників, які поклали життя за Україну.
На кожній з локацій говорили про відбудову і згадували події початку наступу, які розгорталися в Ніжині.
Престур відбувається у межах проєкту «Unfold Ukraine to Global South», який реалізовує УКМЦ у співпраці та координації з Open Society Foundation за фінансування Міжнародного фонду «Відродження». Проєкт має на меті зміну фокусу висвітлення подій російсько-української війни в країнах умовного Глобального Півдня та забезпечення їх інформацією для об‘єктивного та цілісного розуміння контексту й особливостей російсько-українських відносин.
25.02.2024