Засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. У засіданні взяли участь, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальники управлінь та ЗМІ.

На початку засідання Григорій Олійник привітав нового члена виконавчого комітету в.о. старости Кунашівського старостинського округу Любов Пелехай. Дані зміни відбулися у зв’язку з прийняттям рішення Ніжинської міської ради від 19 листопада 2018 року №4-45/2018 «Про покладання обов’язків старости», рішення Ніжинської міської ради від 19 листопада 2018 року №8-45/2018 «Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VIІ скликання від 24 листопада 2015 року №6-2/2015 «Про затвердження структури апарату виконавчого комітету, виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області та їх загальної чисельності», проведені організаційно-штатні зміни у структурі апарату та виконавчих органів виконавчого комітету міської ради. Наслідком таких організаційно-штатних змін стало включення до структури апарату виконавчого комітету, виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради посади старости. При цьому, відповідно до статті 14-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» староста є членом виконавчого комітету міської ради. Рішення передбачає внесення змін до пункту 3 рішення Ніжинської міської ради від 24 листопада 2015 року № 8-2/2015, а саме: на розгляд Ніжинської міської ради вноситься пропозиція щодо введення до персонального складу виконавчого комітету Ніжинської міської ради кандидатури Пелехай Любові Миколаївни, в.о. старости Кунашівського старостинського округу.

На порядку денному було 3 проекти рішень, 5 проектів рішень внесені у робочому порядку, а також Різне:

1.Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина.

2.Про поновлення змін до рішення від 16 серпня 2018 року «Про заохочення суб’єктів підприємництва міста з нагоди відзначення Дня підприємця та фінансування заходу».

3.Про внесення змін до п.2 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 14.01.2016 року №2 «Про затвердження Положення про адміністративну комісію при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради та затвердження складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради».

Рішення подані для розгляду у робочому порядку

4.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м. Ніжині.

5.Про надання дозволу на проведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію.

6.Про відзначення з нагоди 110-ї річниці з часу заснування Комунального вищого навчального закладу «Ніжинський коледж культури і мистецтва імені Марії Заньковецької» Чернігівської області.

7.Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині.

8.Про утворення не знижувальних запасів паливно-мастильних матеріалів на автозаправних станціях міста Ніжина на особливий період.

Подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були розглянуті та підтримані, окрім одного проекта «Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м. Ніжині».

Різне:

1. Про розгляд листа директора Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Геннадія Дудченка щодо передачі будівлі по вул. Богушевича,1 у власність ніжинської громади.

2.Про розгляд листа голови Федерації футболу м. Ніжина Володимира Мамедова щодо надання дозволу на використання залу за адресою: м. Ніжин, вул. Прилуцька,156 для проведення заходів.

3. Про розгляд листа ФОП Лящева І.О. щодо оренди фойє Ніжинського Будинку культури 30.11.2018р. з 09.00 год. до 17.00 год. для проведення виставки-продажу виробів з хутра українських виробників.

Стосовно листа директора Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Геннадія Дудченка щодо передачі будівлі по вул. Богушевича,1 у власність ніжинської громади, то розгляд полягав його в тому, що з переміщенням ніжинського Відділу забезпечення збереженості документів Державного архіву Чернігівської області у нову будівлю приміщення які використовуються зазначеною установою будуть вивільнені. Відповідно до норм українського законодавства будівля церкви Іоана Богослова, яка використовувалася як архівосховище, має бути передана одній з релігійних громад міста. але крім церковної будівлі вивільняється ще й адміністративне приміщення відділу, яке знаходиться за адресою: м. Ніжин, вул. Богушевича,1. Дана будівля являється пам’яткою архітектури місцевого значення пов’язана із життям видатного українського мореплавця Юрія Лисянського, а також найстаршою світською кам’яницею міста кінця ХVІІ ст. поруч з будинком розташовується сквер імені Ю. Лисянського, пам’ятник мореплавцю та церква Іоана Богослова, в якій керував приходом його батько. Ці всі будівлі формують єдиний меморіальний комплекс, який необхідно зберегти як одну із перлин нашого міста.

Члени виконавчого комітету розглянули та підтримали листи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.11.2018