Засідання робочої групи щодо обрахунку пасажиропотоку

Якісна організація міських пасажирських перевезень є одним з головних завдань, рішення якого забезпечує життєдіяльність нашого міста.

3 жовтня відбулось чергове засідання робочої групи з вирішення питання щодо обрахунку пасажиропотоку в м. Ніжині під головування першого заступника міського голови Григорія Олійника. Також взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, перевізники, громадськість міста та ЗМІ.

На засіданні представником Чернігівського Технологічного інституту Артемом Тарасенком було презентовано моніторинг пасажиропотоку на перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті загального користування, який проводився 18 вересня 2018 року.

З текстом презентації можете ознайомитися нижче:

3 день обстеження пасажиропотоку.pptx

Артем Валерійович зазначив що студентами було охвачено 80% запланованих рейсів, а також по маршруту №39 було застосовано три валідатора. За результатами дослідження, які були проведені за допомогою валідаторів було встановлено, що 60% пасажирів – громадяни, які сплачують повний проїзд и(4,50 грн.), 20% - учні (1грн.), 16% - населення, які користуються пільговими квитками (3грн); 3% - громадяни, які мають право на безкоштовний проїзд.

Під час обговорення пасажиропотоку піднімалися питання логістики маршрутів, графіки руху автобусів та їх інтервал між рейсами, тощо.

Перевізники наголошували, що зараз у підприємства великі борги, оскільки коштів вистачає тільки на заробітні плати та на сплату податків.

По закінченню засідання від перевізників поступила пропозиція встановити тариф у розмірі: 7 грн.- повний квиток, 5 грн.- для пільговиків та 3 грн- для дітей.

Підсумовуючи засідання Григорій Миколайович запропонував всім членам робочої групи надати пропозиції, щодо встановлення тарифів на перевезення та всі зауваження, що були виявлені під час обрахунку пасажиропотоку у письмовій формі секретарю оргкомітета.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськості

03.10.2018