Засідання Ради туристичних міст і регіонів

Об`єднання зусиль влади, громади, бізнесу та науки задля популяризації туризму в Україні, вплив туризму на соціально-економічний розвиток країни, а також перспективи розвитку туристичної галузі – такі питання обговорювались під час засідання Ради туристичних міст і регіонів, яке відбулося у Львові 16 березня.

Засідання проходило під головуванням заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, в роботі засідання ради взяли участь:директор департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку Іван Ліптуга, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, представники туристичної галузі Львівщини, а також Чернігівської, Донецької, Вінницької, Одеської, Херсонської, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Тернопільської та іншихо бластей України; місто Ніжин представляв начальник управління культури і туризму Примаченко Валерій.

Про ефективність державної політики у сфері туризму та курортів, у своєму виступі розповів директор департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку Іван Ліптуга. Він також презентував стратегію розвитку галузі у 2017 році. Так, цього року Україна візьме участь у 10-ти потужним міжнародних виставках. У планах також розробка та впровадження єдиної інформаційної системи із адміністративним (для внутрішнього користування) та зовнішнім (загальнодоступним) порталами, а також впровадження інтерактивної системи якості туризму та розробка віртуальних турів містами України.

Іван Ліптуга також повідомив, що Указом Президента України 2017 рік оголошено роком сталого туризму заради розвитку та зазначив, що сфера туризму переживає низку трансформацій.

Велику зацікавленість проявили учасники засідання при обговоренні питання «Закування та маркування маршрутів активного туризму у регіонах».

17 квітня управління туризму та курортів Львівської ОДА провело знайомство членів ради з туристичним потенціалом Львівщини: туристичний комплекс «Вежа Медвежа» в селі Волосянка Соколівського району; Державний історико-культурний заповідник «Тустань» село Урич ; курортно-рекреаційний потенціал села Східниця.

Управління культури й туризму

Ніжинської міської ради

20.03.2017