Засідання постійної комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань

12 грудня відбулося засідання постійної комісії Ніжинської міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров`я, культури, сім`ї та молоді, фізичної культури і спорту під головуванням Володимира Короля. На засіданні також були присутні секретар міського голови Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєнко, та ЗМІ.

На порядок денний винесено наступні проекти рішень:

1.Про реорганізацію комунально-профілактичного закладу «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

2.Про надання згоди на укладення згоди на укладення договорів постачання комунальному лікувально-профілактичному закладу «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького» на 2019 рік.

3.Про внесення змін до додатку 27 «Міська цільова прогарама розвитку КДЮСШ НМО ФСТ «Спартак» на 2018-2020 роки», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

4.Про надання згоди на укладення договорів постачання комунальному лікувально-профілактичному закладу «Ніжинський міський пологовий будинок» на 2019 рік.

5.Про внесення змін до додатку №7 до рішення №8-19/2016 Ніжинської міської ради VII сьомого скликання від 26 грудня 2016 р. «Міська цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2017-2018 роки».

6.Про реорганізацію комунального лікуваьно-профілактичного закладу «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області».

7.Про створення комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області.

8.Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста (ніжинської міської об’єднаної територіальної громади) на 2019 рік.

9.Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині.

10.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 26.12.2016 р. №22-19/2016 «Про затвердження Перелік соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами, структури та штатної чисельності працівників.

11.Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області на списання інших необоротних активів (майна) з балансу.

12.Про затвердження Положення про «Відділ з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради Чернігівської області» у новій редакції.

13.Про внесення змін до Статуту комунального закладу «Міський центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження його в новій редакції.

14.Про реорганізацію КЛПМЗ «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

15.Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради від 08 серпня 2018 року № 12-41/2018 «Про затвердження штатного розпису Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Ніжинської міської ради Чернігівської області».

16.Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради №40-66/2015 від 23 сквітня 2015 р. «Про затвердження персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області».

Під час розгляду проекта рішення «Про створення комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області» Ігор Алєксєнко зазначив, що державною цільовою соціальною програмою «Молодь України» на 2016- 2020 роки передбачено, що основним завданням держави є створення системи всебічної підтримки молоді. Комплексний підхід до роботи з молоддю закладено у міській Програмі Молодь Ніжина на період до 2020 року. В ній враховано майже всі актуальні проблеми молоді, які сформовано у відповідних заходах на кожний календарний рік. Реалізація цих заходів здійснюється відділом у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної адміністрації, громадськими організаціями та їх спілками. Забезпечення діяльності комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради дозволить створити всебічну підтримку молоді щодо створення оптимальних умов формування та розвитку громадянської активності, самовизначення й самореалізації і надання гарантій соціального становлення молоді, а також реалізувати комплекс заходів, спрямованих на впровадження державної молодіжної політики та політики зайнятості населення, зокрема молоді.

Проект рішення було детально розглянуто комісією та рекомендовано на розгляд чергової сесії Ніжинської міської ради, листи-звернення члени комісії заслухали та прийняли до уваги, та надали відповідні рекомендації.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

12.12.2018