Засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, децентралізації

23 травня відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації.На засіданні були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба. Голова комісії Андрій Петрович Деркач подав до розгляду проекти рішень, які заплановано включити в порядок денний чергової двадцять п’ятої сесії міської ради, серед них:

1. Про погодження інвестиційної програми по товариствуз обмеженоювідповідальністю «НіжинТеплоМережі» на 2017рік.

2. Про внесення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власниками об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках.

3. Про затвердження схем розміщення платних місць для паркування транспортних засобів на вулично – шляховій мережі міста Ніжина.

4. Про утворення погоджувальної комісії для розгляду пропозицій громадськості щодо містобудівної документації: «План зонування території (зонінг) м. Ніжин Чернігівської області».

5. Про присвоєння адрес.

6. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

7. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

8. Про включення в перелік земельних ділянок для продажу на земельних торгах окремими лотами.

9. Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

10. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, внесення зміни в рішення сесії.

11. Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та надання в оренду, припинення права користування на умовах оренди земельною ділянкою.

Згідно з проектом рішення «Про утворення погоджувальної комісії для розгляду пропозицій громадськості щодо містобудівної документації: «План зонування території (зонінг) м. Ніжин Чернігівської області». Було дві пропозиції щодо відсоткового складу громадських активістів у комісії: 30% чи 50%. Після нетривалих обговорень одноголосно прийняли пропозицію ввести до складу комісії (у відсотковому співвідношенні ) 50% громадських активістів, і винести проект рішення на засідання 25 сесії міської ради, яка відбудеться 24 травня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

23.05.2017