Засідання постійної депутатської комісії по законності

24 вересня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутат міської ради Андрій Деркач, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ.

Члени комісії першими розглянули проекти рішень, що стосувалися земельних питань, а саме: надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення; поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, надання земельних ділянок юридичним особам; поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам; про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради; затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення; про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення, присвоєння адрес.

В процесі розгляду проекта рішень «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, припинення права користування земельними ділянками ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам» надійшло повідомлення щодо конфлікту інтересів в даному проекті від депутата міської ради Тіщенко В.В.

Члени комісії приділили особливу увагу проекту рішення «Про затвердження схем можливого розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Ніжині». Олег Вікторович наголосив, що дані тимчасові споруди не повинні порушувати загальний архітектурний вигляд міста та навів приклади інших міст з даного питання. Андрій Деркач запропонував винести на розгляд сесії ті тимчасові споруди, які знаходяться в центрі міста, а ті що знаходяться на окраїнах, то для них продовжувати договори оренди. Працівники земельного відділу звернулися до депутатів з проханням визначитися стосовно надання договорів оренди можливого розміщення тимчасових споруд, оскільки це призводить до великого навантаження для відділу, не розуміння ситуації самими підприємцями, а особливо це призводить до часткового не укладання додаткових угод з боку підприємців, а це призводить до значних втрат надходжень до бюджету міста Ніжина.

А також були розглянуті і інші проекти рішень що стосувалися: встановлення зменшеного розміру орендної плати, оренди та суборенди комунального майна, внесення змін до міських цільових програм, затвердження положень відділів та інші. Всі проекти рішень були детально розглянуті, більшість з них одноголосно підтримані для винесення на розгляд чергової 43 сесії міської ради, яка відбудеться 26 вересня 2018 року. Також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інфлормаційно-аналітьичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.09.2018