Засідання постійної депутатської комісії по законності

15 серпня у малій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міського голови Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, члени комісії, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського Генадій Дудченко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, а також ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак зачитав членам комісії наступні листи-звернення:

1. Стосовно обстеження спеціалістами КП “СЕЗ” житлового будинку №92-А по вул. Шевченка;

2. Щодо вживання заходів стосовно руйнування будинку №92-А по вул Шевченка та облаштування дитячого майданчику;

3. Щодо розгляду проекту рішення “Про внесення змін у договір оренди індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина, від 18 жовтня 2017 року № 18/10/17”;

4. Щодо облаштування автобусної зупинки «5 школа» та облаштування пішохідної доріжки вздовж огорожі школи до перехрестя вулиць Бобрицька - Широкомагерська;

5. Щодо виділення додаткових коштів на придбання та встановлення у ЗОШ І-ІІІ ст. №5 мультимедійної дошки та організації незалежного каналу передачі даних та будівництва локальної мережі ЗОШ №5.

Також депутати розглянули питання щодо можливого перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Комісія детально вивчила дане питання та надала відповідні протокольні доручення.

У зв’язку з численними зверненнями громадян до депутатів щодо порушення правил громадського порядку члени комісії вирішили доручити відповідним структурним підрозділам підготувати проект рішення на сесію міської ради про заборону відчуження об’єктів комунальної власності, які знаходяться у багатоповерхових житлових забудовах, крім оренди.

Наприкінці засідання Валерій Салогуб зробив оголошення щодо засідання робочої групи по впорядкуванню розміщення тимчасових споруд в місті Ніжині, яке відбудеться 17.08.2018р. о 15.00 год.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

15.08.2018