Засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення

01 лютого в малому залі засідань виконкому відбулося перше в 2018році засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. До порядку денного було включено наступні питання:

1. Про підсумки роботи міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення в 2017 році та затвердження плану роботи на 2018 рік.

2. Про стан травматизму виробничого та невиробничого характеру в м. Ніжині за 2017 рік.

3. Про результати проведення позапланових перевірок дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, дитячого будинку – інтернату та територіального центру

4. Про стан захворювання на гострі респіраторні інфекції серед населення міста станом на 01.02.2018року.

Розгляд перших двох питань пройшов без ускладнень. А при обговоренні результатів проведення позапланових перевірок дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та інших установ виникли запитання та уточнення до доповідаючи – представників контролюючих органів. Зокрема, члени комісії запропонували адміністрації управління освіти посилити вимогливість до керівників закладів щодо персональної відповідальності за підтримання санітарного стану, упорядкувати режим праці медичних працівників та посилити роз’яснювальна – виховну роботу з батьками вихованців в ДНЗ та учнів в загальноосвітніх закладах.

Завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Степаненко В.А. проінформував членів комісії про ускладнення обстановки з захворюваністю дітей на ГРІ. Відсоток хворих по навчальним закладам міста наближається до 20%, коли необхідно застосовувати карантинні заходи. Вирішили створити робочу групу з членів комісії та проаналізувати стан захворюваності дітей 02.02.2018року й потім надати свої рекомендації міському голові.

Відділ з питань НС та ЦЗН виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

02.02.2018