Засідання комісії з питань земельних відносин

06 лютого у великій залі виконавчого комітету відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, жителі міста.

На початку засідання начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона проінформував присутніх щодо Меморандуму про спільну участь у проекті «Е-рішення для громад». Предметом цього Меморандуму є встановлення взаємовигідної співпраці в межах чинного законодавства України, поєднання зусиль Сторін щодо спільної участі в проекті «Е- рішення для громад», що реалізується ГС «Центр розвитку інновацій» за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та впровадження е-сервісів та інструментів електронної демократії, що дасть змогу: збільшити доходи місцевих бюджетів Сторін Меморандуму, підвищити раціональне використання та планування земельних ресурсів кожної із Сторін, покращити якість управлінських рішень, проводити ефективне планування проектів, спрямованих на розвиток громад, та залучати кошти державного бюджету та донорів, підвищити комунікації з потенційними інвесторами. Співробітництво Сторін в межах цієї Угоди не передбачає будь-яких фінансових витрат та зобов’язань.

Також члени комісії розглянули та підтримали проект рішення “Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення власнику об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці”.

За дорученням секретаря міської ради Валерія Салогуба, яке було надано на 51 сесії міської ради від 30.01.19 року, члени комісії розглянули проблемне питання стосовно земельної ділянки, яка знаходиться біля будинку 74 по вул. Московській (ОСББ “Сталкер"). З метою об’єктивного розгляду звернення представників ОСББ “Сталкер” запросили на наступне засідання комісії з усіма необхідними документами.

На засіданні порушувались питання щодо розмежування червоних ліній міста по вул. Незалежності та надання в оренду земельних ділянок.

Під час розгляду всіх питань були враховані пропозиції і зауваження членів комісії та відділів: земельних відносин, містобудування та архітектури, юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету. По всіх питаннях порядку денного прийняті відповідні рішення та надані протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

06.02.2019