Засідання комісії по законності

8 листопада у малому залі відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про надання дозволу на списання майна з балансу Управління освіти Ніжинської міської ради в Чернігівській області.

2. Про приєднання дочірнього підприємства «Критий ринок «Прогрес» Державного комунального підприємства «Комунальний ринок» до комунального підприємства Державне комунальне підприємство «Комунальний ринок».

3. Про присвоєння адрес.

4. Про затвердження Положення про відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області.

5. Про закріплення на основі господарського відання нерухомого майна.

6. Про оренду майна комунальної власності міста Ніжина.

7. Різне.

7.1. Про розгляд листа керівника ГО «Чернігівський освітній центр «Ініціатива» Пущенка П. М. щодо приведення нормативно-правових актів Ніжинської міської ради у відповідність до антикорупційного законодавства.

7.2. Про розгляд Розпорядження міського голови Лінника А. В. «Про створення робочої групи з питань організації виконання рішення Ніжинської міської ради від 26.07.2017 р. №15-27/2017 «Про створення комунального підприємства «Ніжинська міська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження Статуту комунального підприємства «Ніжинська міська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області».

У процесі розгляду одного з проектів рішень директор комунального підприємства «ВАТПП» Микола Ващук дав детальні роз’яснення щодо кожного з пунктів присвоєння адрес. Голова комісії Олег Щербак вніс зауваження щодо п.1.14 через невиконання заявником умов договору та відсутності у нього необхідних дозволів. Саме тому було запропоновано винести п.1.14 на окреме голосування. Також Олег Вікторович звернув увагу присутніх на порушення процедури оприлюднення даного проекту рішення. Тому одноголосно було ухваленоне рекомендувати вносити проект рішення «Про присвоєння адрес» на розгляд чергової сесії міської ради, у зв’язку з тим, що даний проект не оприлюднений на сайті.

Щодо проекту рішення "Про оренду майна комунальної власності міста Ніжина", то начальник відділу з управління та приватизації комунального майна Леся Константиненко дала детальні пояснення щодо суті як проекту рішення, так і кожного його пункту. Проект викликав жваві обговорення через питання деяких депутатів до методики розрахунку орендної плати комунального майна. Леся Вікторівна пояснила, що методика розрахунку орендної плати за майно комунальної власності територіальної громади міста розроблена на основі державної, останні зміни внесені до неї у 2017 році, саме тоді повноваження щодо затвердження незалежної оцінки були передані виконавчому комітету, міська рада може змінювати коефіцієнти розрахунку.

Головуючий комісії Олег Вікторович зауважив, що для вивчення ситуації та розробки відповідного проекту рішення з врахуванням пропозицій депутатів щодо оренди майна комунальної власності та винесення даного проекту рішення на розгляд сесії міської ради слід створити робочу групу, також вніс пропозицію звернутися до міського голови Анатолія Лінника. з проханням видати розпорядження «Про створення робочої групи по вивченню Методики розрахунку орендної плати за майно комунальної власності територіальної громади міста Ніжина», до якої рекомендувати включити першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійника Г. М., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Осадчого С. О., начальника відділу з управління та приватизації комунального майна Константиненко О. В., спеціаліста відділу юридично-кадрового забезпечення та представників фракцій.

Наступні проекти рішень були обговорені: частина їх перенесена на чергове засідання комісії, а інша частина проектів рішень рекомендовано до розгляду на сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.11.2017