Засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань

12 грудня у малій залі виконавчого комітету відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчого комітету, жителі міста та ЗМІ.

На початку засідання члени комісії дискусійно обговорили питання щодо тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води. Директор ТОВ "НіжинТеплоМережі" Любов Ісаєнко пояснила, що керуючись п. 2.2. «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад» має намір змінити діючі тарифи на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води. В зв’язку з тим, що з 01.11.2018 р. ціна на газ змінилася для всіх категорій споживачів: для населення збільшилась на 22,8% (5674,70 – 6968,21 грн. за 1000м3); для бюджетних установ та інших споживачів ціна на газ зменшилась на 19,3% (8639,90 -6968,21 грн. за 1000м3). Крім того протягом року зросли ціни : на електроенергію на 18,6 % (2,0119 грн. – 2,3864 грн за 1 квт.год. без ПДВ) , середньозважена ціна водопостачання на технологічні потреби на 46,8 %, (10,49 грн- 15,40 грн за 1 куб.м. без ПДВ), збільшився прожитковий мінімум для працездатної особи на 9,8 % (1749 грн.-1921,00 грн.), збільшилась мінімальна заробітна плата на 16,3% (3200 грн.-3723 грн.), підвищились соціальні стандарти, а також зросли ціни на паливно- мастильні матеріали , матеріали, збільшилися розміри податків та зборів, що призвело до необхідності перегляду діючих тарифів.

Дане питання буде розглядатися на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

На порядок денний було винесено проект рішення:

1.Про затвердження «Плану місцевого економічного розвитку м. Ніжина».

2.Про надання дозволу Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Віра» Ніжинської міської ради Чернігівської області на списання інших необоротних актів (майна) з балансу.

3.Про надання дозволу на списання майна з балансу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області.

4.Про внесення змін до статуту комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника», затвердженого рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області від 29 квітня 2004 р. № 235, та затвердження його в новій редакції.

Всі проекти розглянуті та підтримані, крім одного «Про надання дозволу на списання майна з балансу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області». Члени комісії вирішили виїхати комісійно і переглянути майно, яке підлягає списанню.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

12.12.2018