Засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань

20 червня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Осадчий, депутати Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчого комітету, а також представники громадськості та ЗМІ.

На початку засідання було розглянуто лист-звернення від приватного підприємства «Тепло-Енергія Плюс» про співпрацю та проведення реконструкції котельні загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №14 з подальшим наданням послуг з теплопостачання. На основі отриманих даних від Управління освіти щодо прямих витрат на теплопостачання в школі, економічний ефект становитиме 157,7 тис. грн. або 20,6%. Підприємство має намір надавати послуги з виробництва теплової енергії не менше 10 років. На протязі 3 років зобов’язується надавати послуги з виробництва енергії з економією в розмірі 15% до витрат з використання природного газу. Євген Вікторович повідомив, що газова котельне не демонтується, вона залишається і може бути включена в будь-який момент.

Члени комісії підтримали лист-звернення, вирішили надати доручення підготувати земельному відділу проект рішення на сесію.

Також був заслуханий лист начальника Ніжинської експедиції з географічних досліджень в свердловинах щодо ліквідації з 1 липня 2018 року даного підприємства та передачі в комунальну власність міста майна, яке знаходиться на балансі експедиції, а саме двох будинків в приватному секторі які поділені на декілька номерів та квартира в багатоповерховому будинку. Головна проблема в тому, що потрібно підводити усі комунікації (Газ, вода, світло) для відкриття особових рахунків та поділу на номери в будинках. В ході обговорення вирішили залучити першого заступнику міського голови Григорію Олійнику до вирішення даного питання.

На порядок денний винесено проекти рішення щодо: надання дозволу на вилучення зі складу цілісного майнового комплексу та з орендного користування ТОВ «НіжинТеплоМережі» котельні по вул. Воздвиженьска, 3в, м. Ніжина з тепловими мережами; затвердження Переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Ніжина; встановлення зменшеного розміру орендної плати; оренди майна комунальної власності м. Ніжина; надання згоди на вилучення зі складу цілісного майнового комплексу та з орендного користування ТОВ «НіжинТеплоМережі» транспортних засобів.

Всі проекти рішення одноголосно підтримані та рекомендовано винести їх на розгляд сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

20.06.2018