Засідання 44 сесії Ніжинської міської ради

31 жовтня розпочалося пленарне засідання 44 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На початку засідання зареєструвалось 27 депутатів міської ради сьомого скликання та депутат обласної ради Сергій Охонько. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, керівники структурних підрозділів Ніжинської міської ради та комунальних підприємств міста, представники громадськості та ЗМІ.

Після оголошення порядку денного на початку засідання міський голова Анатолій Лінник офіційно представив позаштатного радника міського голови Вікторію Лупікс, голову відокремленого підрозділу «Єдина родина Чернігівщини».

На засіданні було піднято питання щодо підвищення ціни на газ. Попередньо Валерієм Салогубом було зініційоване звернення до Президента щодо скасування рішення про підвищення цін на газ та винесено на сесію міської ради як проект рішення "Про затвердження тексту Звернення до Президента України з вимогою скасувати рішення Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. щодо підвищення ціни на газ ". Депутати міської ради висловили свої коментарі стосовно проекту рішення, винесли звернення з іншими представниками політичних сил та підтримали даний проект рішення з певними редакційними змінами.

Також депутати міської ради одноголосно підтримали рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади». До Кунашівської сільської територіальної громади входить три села: Кунашівка, Паливода, Наумівське – загалом це 630 людей. На засідання сесії завітав голова Кунашівської сільради Володимир Сурмачевський, який зазначив, що дане рішення повинно покращити життя громади, адже збільшаться можливості для розвитку та вирішення нагальних проблем.

Кунашівська сільська рада стала першою громадою, яка приєдналась до міста Ніжина і утворила Ніжинську об’єднану територіальну громаду.

В засіданні 44-ї сесії Ніжинської міської ради VII скликання була оголошена перерва. Анатолій Лінник наголосив, що продовження роботи сесії заплановано на 2 листопада, початок о 10-00 годині.

Відділ-інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

31.10.2018