З Днем української писемності та мови!

Шановні ніжинці! Вітаємо з Днем української писемності та мови!

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Ще в 1997 році було видано відповідний Указ Президента України на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства

Мова є основою духовного багатства народу та його інтелектуального потенціалу, найвагомішим надбанням кожної окремої людини і найбільшою суспільною цінністю.

Шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким, упродовж століть вона зазнавала гноблення та утисків: заборонялася російським самодержавством, витіснялася, принижувалася радянською владою. Але попри це, українці завжди берегли її як святиню, за неї боролись та возвеличували у своїх творах видатні поети та письменники. І завдяки цьому сьогодні ми маємо безцінний дар – одну з найкрасивіших та найбільш милозвучних мов світу.

Тож всебічна підтримка державної української мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток є важливою місією кожного громадянина України. Ми маємо берегти і примножувати те велике надбання, яке принесли нам наші пращури.

Цього святкового дня бажаємо вам, шановні ніжинці, взаємного розуміння, добра, злагоди, миру та добробуту! Зі святом!

З повагою, міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

09.11.2017