Євровулиця по-ніжинські

Євровулиця, започаткована відділом у справах сім’ї та молоді, щороку трансформується, заповнюється новими територіями та позитивними емоціями!

20 травня центральна вулиця міста Гоголівська перетворилась на своєрідний євромікс з поєднанням національного колориту та відображенням європейських цінностей.

Активними учасниками Євровулиці стали міський голова Анатолій Лінник, заступники міського голови – Ігор Алєксєєнко, Григорій Олійник, Сергій Дзюба, які спілкувалися з молоддю, мешканцями та гостями міста.

Найбільш масовою та яскравою була фестивальна територія євроклубів, де учні загальноосвітніх шкіл міста знайомили всіх бажаючих з культурою, традиціями країн європейської співдружності. Фінальним акордом став виступ ніжинки- Ізабели Іващенко, неодноразової призерки всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Додали святкового настрою і майстри своєї справи ді-джеї території

« МаsterDJ». Брати Москаленки:Костянтин(член молодіжного парламенту) та Андрій, зуміли створити атмосферу справжнього вуличного відпочинку з конкурсами, танцями, майстер-класами, живим спілкуванням з відвідувачами майданчику.

Ідея з локацією миру також була вдало втілено за підтримки вчителів та учнів шкіл міста. Журавлині гірлянди, розвішані вздовж вулиці, нагадували про те, що головною цінністю кожної людини залишається МИР.

Кожен перехожий мав можливість також взяти участь у майстер-класах на території хендмейдерів (Будинок дітей та юнацтва та Станція юних техників), ознайомитися з екскурсійними маршрутами (Ніжин туристичний,краєзнавчий музей), взяти участь у змаганнях із шахів, організовані спортивною шаховою школою.

Ніжинці та гості міста із задоволенням переглядали вуличні фотосушки »В Європу – з сім’єю», підготовлені відділом у справах сім’ї та молоді спільно з молодіжним парламентом міста та Лігою старшокласників.

Мелодійні звуки оркестру «Ніжинські сурми»(керівник Карпенко В.В., музична школа) долітали до усіх куточків центральної частини міста.

З креативом поставилися до ідеї євровулиці студенти агроколеджу, училища культури і мистецтв, Ліга старшокласників, члени молодіжного парламенту, відкриваючи території Побажань рідному місту, готуючи квест-ігри «Європазл» та різноманітні сюрпризи для учасників.

Вихованці школи мистецтв на території артпростору розписували і залишали на згадку про захід євросимволи усім бажаючим та створювали різнокольорові сюжети Ніжина.

На Території свободи й демократії учасники Євровулиці вшанували Героїв Небесної Сотні, запустивши у небо сині повітряні кульки з гірляндами птахів та побажаннями МИРУ.

Організатори Євровулиці сподіваються, що наступного року території творчості розширяться й доповняться новими оригінальними та змістовними ідеями для створення європейської атмосфери позитиву та єдності громади.

Висловлюємо подяку за активну громадянську позицію, небайдужість та долучення до європейської спільноти:

Управлінню освіти Ніжинської міської ради та загальноосвітнім євроклубам міста;

Управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради;

Відділу з питань спорту та фізичної культури; тренерам школи шахів;

Ініціативній групі «MasterDJ»;

Молодіжному парламенту міста;

Лізі старшокласників;

Музичній школі;

Будинку дітей та юнацтва;

Станції юних техників;

Ведучій фестивалю євроклубів – Пономаренко Н.М., методисту ЦБС,

Художньому відділенню школи мистецтв,

Студентам агроколеджу;

Студентам училища культури і мистецтв;

Центральній бібліотеці;

Колективу Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського,

усім ніжинцям, завдяки яким ми відчули, що рухаємось у правильному напряму і формат євровулиці сприймається відвідувачами позитивно і з зацікавленістю, доводячи основні євроцінності: толерантність – повагу та налагодження діалогу.

Координатор проекту – відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Відділ у справах сім`ї та молоді

22.05.2017