Внесли зміни до бюджету Ніжинської міської територіальної громади

Ніжин – одне з перших міст у Чернігівській області почало системно займатися облаштуванням укриттів.
Влада міста приділяє посилену увагу безпеці під час навчально-виховного процесу. Так, у більшості ніжинських закладів середньої освіти вже відремонтовано та впорядковано підвальні приміщення й на даний час вони використовуються як найпростіші укриття. Ті заклади, що не мали можливості перепрофілювати підвали, почали «рух» до виготовлення проєктно-кошторисної документації на встановлення модульних укриттів або побудови окремих приміщень відповідного призначення.
Так у гімназіях №9 та №5, ЗОШ №6 та ЗДО№13, 21 вже виготовлена проєктно-кошторисна документація (ПКД). У всіх цих закладах, окрім 9 гімназії, будуть встановлені модульні укриття, а на території гімназії №9 буде побудовано окреме приміщення-укриття.
10 серпня 2023 року на черговій сесії Ніжинської міської ради депутати прийняли рішення про внесення змін до бюджету. Згідно з цим рішенням виділяються кошти на виготовлення ПКД на будівництво укриття в ЗОШ№11.
Влада міста продовжує системно працювати над облаштуванням укриттів в закладах освіти, аби уберегти життя та здоров’я юних ніжинців.
10.08.2023