Відкриття нового операційного блоку у міській лікарні

Сьогодні у Ніжинській центральній міській лікарні ім. Миколи Галицького відкрився новий операційний блок. У відкритті взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Традиційно червону стрічку перерізали міський голова Анатолій Валерійович та головний лікар Олександр Михайлович. В новому операційному блоці будуть проводити планові операційні втручання. Операційний блок виглядає по-європейськи, все зроблено згідно стандартів. При проектуванні блоку було враховано все до дрібниць: вентиляцію, кондиціонування повітря, медичне освітлення, що забезпечується люмінесцентними лампами, відповідне спрямування потоку хворих, їх переміщення в операційній тощо.Придбане новаційне медичне обладнання та меблі. Створено належні умови і для медичного персоналу. Є гардероб, душова кабіна, кімната для відпочинку.

Головний лікар Олександр Костирко запропонував оглянути нові палати де будуть знаходитися важкі післяопераційні хворі. Там також зроблено ремонт та придбане сучасне обладнання. Це гарний початок, адже такі палати планується відкрити і в інших відділеннях. Близько 460 тисяч гривень було витрачено на ремонтні роботи.

В совою чергу міський голова подякував за співпрацю, розуміння, підтримку, ініціативу у багатьох питаннях Ніжинській міській раді, депутатам, меценатам, та наголосив, що питання медичної галузі міста Ніжина багатоскладове. Анатолій Валерійович відзначив прекрасну якість виконання ремонтних робіт. «Покращення умов перебування хворих, сучасна якісна діагностика є запорукою того, що медичні послуги будуть надаватися на найвищому рівні» - підкреслив міський голова.

Як зазначив Валерій Салогуб, основними пріорітетами влади на наступний рік щодо ніжинської медицини є продовження забезпечення лікарні сучасними засобами для надання медичної допомоги та наповнення міста медичними кадрами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

15.12.2017