Відбувся семінар щодо економічного розвитку та вдосконалення роботи з місцевим бюджетом, управління комунальним майном громади та використання ресурсів громади

26 жовтня у Ніжинській міській раді відбувся семінар щодо економічного розвитку та вдосконалення роботи з місцевим бюджетом, управління комунальним майном громади та використання ресурсів громади.

У роботі семінару взяли участь міський голова Олександр Кодола, перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, радники міського голови Ольга Орел та Сергій Охонько, депутати міської ради, керівники управлінь та відділів.

Міський голова Олександр Кодола відкрив семінар та зазначив, що найбільше цікавить фахівців органів місцевого самоврядування - це місцевий бюджет, наповнення дохідної його частини, управління комунальним майном і використання та розширення ресурсу громади.

Директор програми практичної політики Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів як співвідноситься стратегія, програмно-цільовий метод та генеральний план. Зупинився на актуальних питаннях щодо бюджетного регламенту та наповнення місцевого бюджет. А також, поговорили про земельні, майнові та інші матеріальні ресурси громади, залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій для розвитку громади.

Менеджер інноваційних проектів Transparency International Ukraine, експерт з публічних закупівель Христина Зелінська у своєму виступі зосередила увагу на роботі системи Прозоро, обліку майна громади та оренди.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

26.10.2021