Відбувся конкурс "Талант року"

Вчора у Ніжинському драматичному театрі ім. М. Коцюбинського відбулося відзначення переможців міського конкурсу «Талант року», який ось уже третій рік поспіль за сприяння Ніжинської міської ради організовує і проводить подружжя Наталія і Анатолій Копиця, які заснували благодійний фонд «Копиця».

«Талант року» - це захід, на якому відзначають кращих з кращих: найталановитіших дітей, найталановитіших педагогів. Він вже став доброю традицією в місті і проводиться як з метою підтримки обдарованих дітей так і відзначення творчих досягнень педагогів і наставників Ніжина, підвищення престижу освіти серед учнів освітніх закладів, шкіл естетичного та спортивного виховання, різноманітних секцій і гуртків. Учасники відбирались за наступними номінаціями: «Точні та природничі дисципліни», «Учнівський проект», «Гуманітарні дисципліни», «Фізична культура і спорт», «Творчість», «Педагог-науковець», «Педагог-дослідник», «Педагог-реформатор», «Педагог-новатор», «Педагог-еколог», «Педагог-спортсмен», «Педагог-естет», «Диво-дитина», «Національний рекорд», «Гордість родини», «Міжнародний культурний проект», «Унікальний учень», «Спортивна гордість Ніжина», «Геніальний учень».

Нагороджували переможців шановані люди міста. На свято був запрошений голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, який вручав відзнаку Олексієві Ігнатенку, учню 8-го класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №10, багаторазовому переможцеві Всеукраїнських олімпіад з фізики, математики, інформатики, що здобув диплом за відмінний результат на міжнародних дистанційних курсах «Олімпік 2016 – Весняна сесія». Також обдарований хлопець отримав і спеціальний подарунок від обласної ради –омріяний ноутбук.

Ігор Вдовенко побажав Олексієві нових творчих досягнень і перемог, а всім учасникам конкурсу – прагнення до подальшого саморозвитку, вдосконалення власної майстерності, успіхів у всіх сферах життя. Подякував Наталії Копиці за запрошення, за організацію такого заходу і подарував їй квіти.

Розпочинаючи нагородження переможців, міський голова Анатолій Лінник зазначив, що надзвичайно радий стояти на сцені і вручати нагороди талановитим дітям саме у номінації «Точні та природничі дисципліни», тому що це найближча йому галузь, адже в минулому Анатолій Валерійович працював вчителем фізики.

Також вітали переможців конкурсу секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, ректор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя Олександр Самойленко, депутати міської ради Олександр Шалай, Іван Коробка, начальник управління освіти Станіслав Крапив’ський, заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко тощо.

Спеціальним гостем стала популярна українська співачка Ірина Федишин. Вона вручила нагороду одному з переможців та виконала кілька пісень.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

12.05.2017