Відбувся дводенний Форум експортерів Чернігівщини «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір»

  21 жовтня на базі готельного комплексу «ШишкіNN» (с. Снов’янка) відбувся дводенний Форум експортерів Чернігівщини «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір». В його роботі беруть участь представники центральних органів влади України, дипломатичного корпусу, торгово-промислових палат, бізнес-асоціацій, ділових кіл країн Балтії та Чернігівщини.

Місто Ніжин представляли міський голова Олександр Кодола, секретар міської ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, підприємці, бізнесмени Ніжина, представники відділу економіки та інвестиційної діяльності.

Організатори форуму – Чернігівська облдержадміністрація, Чернігівська регіональна торгово-промислова палата, Ніжинська міська рада. Партнер – Global Communities.

Під час панельної дискусії «Експортний та інвестиційний потенціал Чернігівщини як передумова подальшого розвитку регіону» міський голова Олександр Кодола презентував інвестиційні проєкти Ніжина. Це створення авіалогістичного комплексу на базі діючого аеродрому «Ніжин», будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами «Н2О-Сlassic» і логістичного майданчика у промисловій зоні міста.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що він пишається тим, що їхня з керівництвом Чернігівської обласної державної адміністрації ідея – провести форум на Чернігівщині з країнами Балтії – втілена у життя.

Ще коли Олександр Михайлович був народним депутатом, він очолював групу з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою. «Ті спільні проекти, які ми маємо, або знаходяться у стані реалізації, або вже реалізовані. У нас з країнами Балтії спільне минуле, спільна історія та спільне європейське майбутнє. Загалом є понад 50 проектів в різних сферах, над якими наразі працює міська влада», — підкреслив Олександр Кодола.

Друга частина форуму відбудеться завтра, 22 жовтня, початок о 10:30, у великій залі Ніжинської міської ради.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

22.10.2021