Відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

09 лютого відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

Головним питанням наради – це розчищення доріг міста та всієї Ніжинської громади від снігу.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що комунальні служби працюють на повну потужність, але цих ресурсів не достатньо для повного прибирання міста від снігу, а особливо із значними перепадами температури. «Наше з вами завдання залучити всі можливі сили і засоби. Ми звертаємося і до працівників бізнесу підприємців, до всіх установ і організацій вийти і прибрати прилеглі території» - наголосив Олександр Михайлович.

Керівники навчальних закладів міста, приватних структур, військових частин прозвітували про наявну кількість техніки та засобів для прибирання снігу. Обговорили план залучення сил і засобів для боротьби із сніговими заметами. Визначили координаторів організації прибирання снігу та закріплені території за установами.

Між підприємствами та організаціями всіх форм власності є взаєморозуміння та взаємодопомога. До прикладу, Ніжинський елеватор розчищає вул. Носівський шлях до заводу «Прогрес», КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» допомагає розчищати вул. Овдіївську та вул.Незалежність.

Міський голова Олександр Кодола звернув увагу на ситуацію, яка склалася по вул.Московська, біля ринку. У зв’язку з паркуванням автотранспорту біля ринку снігоочищувальна техніка не може своєчасно та якісно прибрати дану територію. Від сьогодні національна поліція, комунальне підприємство «ВАРТА», відділ з благоустрою будуть проводити роз’яснювальну роботу з власниками автомобілів, які залишають свої транспортні засоби біля ринку, щоб техніка мала змогу очистити дорогу від снігу.

Олександр Кодола не залишив без уваги шляхове сполучення між Ніжином та селами, які були приєднані до Ніжинської об’єднаної громади, щоб рух автотранспорту не зупинявся.

Очільник міста звернув увагу присутніх, що незабаром буде придбано дві одиниці техніки, одну для КП «ВУКГ» та одну для КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Завтра, 10 лютого,  о 09-00 год. ранку планується проведення загальноміського суботника. Будуть працювати всі управління та відділи, установи, підприємства.    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

09.02.2021