Відбулося засідання комісії з питань земельних відносин

03 квітня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні депутати Ніжинської міської ради, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, жителі міста.

Особливістю даного засідання було включення до порядку денного заяв та звернень фізичних та юридичних осіб, які від сесії до сесії переходять на доопрацювання внаслідок тих чи інших юридичних колізій. Саме тому, на засідання були запрошені як самі заявники так і начальники або представники відділу юридичного-кадрового забезпечення, відділу земельних відносин, відділу містобудування та архітектури, управління Держгеокадастру у Ніжинському районі.

Особливу увагу приділили розгляду звернення керівника ТОВ ПВКФ "Сяйво" Миколі Шкурка, який звернувся до членів комісії із проханням переглянути ставки земельного податку, так як на його думку вони суперечать чинному законодавству та можуть призвести до занепаду деяких підприємств. Голова комісії Андрій Деркач зазначив, що у цьому питанні потрібно шукати "золоту середину" між бізнесом та податками. Після тривалої продуктивної дискусії Микола Пантелійович прийняв рішення, що виступить перед депутатами Ніжинської міської ради на засіданні сесії з озвученням свого бачення вирішення даного питання.

Також до членів комісії зверталися жителі міста Ніжина щодо вирішення особистих питань у сфері земельних відносин. У переважній більшості це учасники бойових дій, які відповідно до чинного законодавства мають право на першочергове право на отримання у власність земельних ділянок, у тому числі і для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд. Всі вони отримали фахову консультацію з проблемних питань, а також пропозиції щодо їх вирішення.

Крім того, в порядок денний було включено проекти рішення, які стосувалися надання дозволу на присвоєння адрес. Вони також були детально обговорені зі залученням усіх присутніх експертів.

Під час розгляду питань були враховані пропозиції і зауваження членів комісії та відділів: земельних відносин, містобудування та архітектури, юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету. По всіх питаннях порядку денного прийняті відповідні рішення та надані протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

03.04.2019