Відбулося засідання чергової 11 сесії Ніжинської міської ради

01 липня відбулося засідання чергової 11 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Олександра Кодоли. У пленарному засіданні взяло участь 28 депутатів міської ради, депутат обласної ради Ірина Грозенко, заступники міського голови, керівники управлінь та відділів.

На порядок денний винесено 59 проектів рішень, які стосувалися майнової, житлово-комунальної сфери міста, перерозподілу бюджету. Розглянули земельні питання щодо продовження, припинення оренди земельних ділянок, погодження експертної грошової оцінки, проведення земельних торгів тощо.

Для покращення естетичної привабливості центральної частини Ніжина на пленарному засіданні прийняли рішення про затвердження єдиного Дизайн-коду вулиці Батюка. Таке рішення є актуальним і нагальним, адже це дасть можливість  для збереження автентичності історичного середовища, туристичної привабливості історичної вулиці міста.  Відтепер власники та користувачі будівель по вулиці Батюка мають врахувати вказаний дизайн-код при проведенні робіт по опорядженню фасадів та благоустрою прилеглої до будинків території.

Були виділені додаткові кошти для реконструкції фасаду стоматологічної поліклініки, з урахуванням нових вимог до дизайн-коду усіх будівель, які розміщені на вулиці Батюка. 

Затвердили переможця Конкурсу на визначення найкращої передпроектної візуалізації парку ім. Т. Шевченка. Нею стала Ольга Завора. Даний проект візуалізації поєднав у собі елементи класики та сучасності. Наступним етапом у відбудові парку стане підготовка технічних завдань для проектантів і виготовлення самого проекту реконструкції. На території парку (а це близько 6 га) планують максимально зберегти "зелені зони", доповнивши їх доріжками, місцями для відпочинку та розваг.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

01.07.2021