Відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради по законності

28 квітня за дорученням міського голови Олександра Кодоли відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, законності, охорони прав і свобод громадян, запобігання корупції, адміністративно-територіального устрою, депутатської діяльності та етики під головуванням Валерія Салогуба.

Члени комісії та перший заступник міського голови Федір Вовченко зібралися для термінового вирішення питання з газопостачальною компанією щодо відновлення подачі газу до багатоквартирних будинків по вулиці Богуна.

Федір Іванович наголосив на тому, що громадяни вже 10 днів відключені від газопостачання. Ніжинці стали заручниками недосконалості законодавства та юридичної колізії. Але потрібне негайне і системне вирішення даної ситуації для унеможливлення маніпуляцій з постачанням газу до осель всіх ніжинців у подальшому.

Напередодні, міський голова Олександр Кодола посприяв у вирішенні питання щодо відновлення газопостачання та провів переговори з головою правління АТ "Чернігівгаз" Аллою Яровою.

Після довготривалих обговорень та перемовин з представниками Ніжинського відділення АТ "Чернігівгаз" було знайдено компромісне рішення. Протягом 2х місяців необхідно буде знайти спільне фінансове вирішення даної проблеми з газопостачальною кампанією АТ "Чернігівгаз", залучивши комунальне підприємство «Керуюча компанія «Північна».

В результаті, представник газопостачальної кампанії запевнив, що до кінця дня подача газу в будинки буде відновлена.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

28.04.2021