Відбулося п’ятдесяте засідання виконавчого комітету

На порядку денному було розглянуто десять проектів рішень та різне.

Першим питанням розглядався проект міського бюджету м.Ніжина на 2017 рік. Начальник фінансового управління Людмила Писаренко доповіла, що у 2017 році за рахунок запланованих змін до бюджетного законодавства повноваження міської ради по галузях «Освіта», «Охорона здоров’я» та «Соціальний захист» збільшені в цілому на 65 122,1 тис. грн. передаються з державного на міський бюджет, що є нереальним навантаженням для міста, оскільки складає 38% від прогнозного обсягу власних доходів на 2017 рік. В уточнених показниках проекту Державного бюджету на 2017 рік враховано підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 грн. Загальна потреба в коштах на фінансування видатків бюджету у 2017 році складає 474 763,9 тис. грн., що у 2,4 рази перевищує фактичні видатки бюджету за 11 місяців поточного року. За проект рішення проголосовано: за – 10; 1 – проти.

Також, досить детально обговорювався проект рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Керуюча компанія «Північна» використовувати тарифи на утримання будинків та прибудинкової території встановлені комунальному підприємству «Керуюча компанія «Південна»». Тетяна Борисенко нагадала членам виконавчого комітету про прийняте рішення міської ради про приєднання комунального підприємства «Керуюча компанія «Південна»» до комунального підприємства «Керуюча компанія «Північна»». Згідно цього рішення «Керуюча компанія «Північна»» є правонаступником всіх прав та обов’язків «Керуючої компанії «Південна». Поданий проект рішення був підготовлений з метою безперебійного надання житлових послуг мешканцям при передачі з балансу на баланс будинків та прибудинкової території, що знаходиться по вул. Прилуцькій.

Окрім двох попередніх були прийняті наступні рішення:

- Про стан військово-облікової дисципліни у 2016 році, заходи щодо її покращення на підприємствах, в установах та організаціях міста Ніжина у період 2017 року

- Про затвердження Порядку видачі довідок про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб

- Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Про надання матеріальної допомоги» № 347 від 01.12.2016 року

- Про відзначення Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради

- Про розміщення тимчасових споруд у м.Ніжині

- Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва, туризму і охорони культурної спадщини

- Про затвердження норм надання послуг із вивезення твердих побутових відходів для м.Ніжина на 2017-2021 роки

- Про шефську допомогу військовим частинам, установам та організаціям Збройних Сил України розташованих на території міста Ніжина.

У «Різному» член виконавчого комітету Володимир Дорохін зачитав лист-звернення від жителя Карпенка В.В. із проханням провести превентивні заходи хуліганським діям неповнолітніх у будівлі колишньої лазні, яка знаходиться по вулиці Козача (навпроти ЗОШ №4). «Так як будівлі занедбана та знаходиться без догляду, останнім часом на території лазні часто збираються компанії неповнолітніх дітей, які проводять хуліганські дії», - зачитав Володимир Гранлісович. Головуючий засідання Григорій Олійник повідомив, що це питання знаходиться на контролі. На сьогоднішній день приміщення лазні перебуває у комунальній власності, на балансі КП «Оренда комунального майна». Вже підготовлений проект рішення про продаж будівлі. «Щоб зберегти це приміщення, - потрібна його охорона. Встановлення металевої решітки по периметру, - тягне за собою значні витрати», - підкреслив Григорій Олійник. Після обговорення пропозицій щодо вирішення зазначеної проблеми, було вирішено дати доручення начальнику КП «Оренда комунального майна» Вакулко Т.В. обрахувати відповідний кошторис утримання охорони будівлі колишньої лазні, а також підготувати лист до правоохоронних органів з проханням посилити патрулювання вулиці Козача.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

23.12.2016