Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

25 листопада міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету.

На порядок денний внесено 13 проектів рішень.

Заступник начальника Центру зайнятості Ігор Приходько представив проект 2Про організацію проведення громадських робіт у 2022 році».

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко подала на затвердження проект «Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м.Ніжині за жовтень 2021 року».

Голова Ніжинської організації ветеранів Людмила Величко винесла проект рішення «Про відзначення 103-х річчя». Також цим рішенням передбачена грошова сума. Міський голова Олександр Кодола доручив відповідним підрозділам підготувати зміни до програми, щоб на наступний бюджетний рік збільшити суму виплат до  5 тисяч грн. для 100-річних ювілярів.

Директор КП «Оренда комунального майна» Оксана Шумейко підготувала проект «Про внесення змін до договорів щодо пайової участі в утриманні об’єкта Благоустрою».

Начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш подала проект рішення «Про надання співфінансування проекту «Закупівля „зеленої сцени“ для відкритого молодіжного простору». Даний проект буде реалізований у рамках Програми «DOBRE».Його вартість складатиме 270 тис. гривень. Співфінансування міської ради у сумі 49 778,98 грн. передбачене на закупівлю проектору Epson EB-992F White та банеру 3×4 м за рахунок коштів Програми розвитку інвестиційної діяльності в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2020—2022 роки.

Тетяна Гавриш представила проект «Про надання фінансової допомоги на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури на території Ніжинської територіальної громади». Згідно з даним проектом рішення, ТОВ «Готель «Ніжин» отримає 50 тис. гривень. Кошти виділяються згідно з міською Програмою розвитку малого та середнього підприємництва у Ніжинській міській територіальній громаді на 2021—2027 роки, затвердженої рішенням  Ніжинської міської ради VIIІ скликання від 24.12.2020 року. А також Тетяна Миколаївна подала проект «Про виготовлення брендованої сувенірної продукції».

Начальник управління освіти Валентина Градобик підготувала проект про доповнення додатків 1 та 2 до рішення виконавчого комітету «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської територіальної громади у 2021-2022 н.р.». до загального списку на безкоштовне харчування додалося ще 13 учнів. Загальна кількість дітей, які харчуються безкоштовно 733.

Начальник служби у справах дітей підготувала проекти рішень, які стосувалися призначення опікуна та виведення дитини з сім’ї патронатного вихователя.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак підготувала проект рішення щодо фінансування заходів, які відбудуть в грудні та на Новорічно-Різдвяні свята, в рамках міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини на 2021 рік придбати світлодіодні іграшки, фото зони, декорації.

Начальник відділу архітектури та містобудування Вікторія Мироненко подала на розгляд проект «Про надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами в м.Ніжині».

У «Різному» члени виконавчого комітету розглянули заяву підприємця М. Смоленського, який просив надати дозвіл на розміщення атракціонів на площі Франка у Ніжині з 18 грудня 2021 року по 16 січня 2022 року.

Даний підприємець вже розміщав атракціони минулого року на площі, біля будівлі виконавчого комітету. Цього року планується розміщення не тільки дитячих атракціонів, а й дорослі і сімейні атракціони, що потребує збільшення площі. Підприємець надасть безкоштовні квитки в цей період для дітей пільгових категорій.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю 

25.11.2021