Відбулось засідання виконавчого комітету

19 березня відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено вцілому 9 проектів рішень. Всі рішення одноголосно прийняті. З рішеннями можна ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1846/rshennya-vikonavchogo-komtetu-priynyat-19-bereznya-2020-roku.html

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав інформацію по захворюваності, в тому числі в порівняні з минулими роками.

У 2017 році в період з січня по лютий захворіло 66 пацієнтів на пневмонію, за рік 232 випадки; у 2018 році за цей же період – 67 осіб, за рік- 357; у 2019 році – 137 осіб, за рік 429; у січні-лютому 2020 року захворіло 115 осіб.

За останній тиждень захворіло 12 осіб на пневмонію як ускладнення після ГРВІ, три особи в тяжкому стані і 1 померла (негоспітальна пневмонія, відмовлялася від госпіталізації, поступила у важкому стані в лікарню).

Олександро Костирко повідомив, що 18.03.2020 року біля 17-00 год. надійшло повідомлення від швидкої допомоги щодо транспортування жінки ймовірно інфікованої на коронавірус. При жінці документів, що підтверджують особу не було, за її словами вона приїхала з Італії, пройшла митний кордон без будь-яких перевірок. Супутній стан пацієнтки алкогольне сп’яніння, плутається в інформації, яку надає. На сьогодні в жінки температури не має, стан задовільний, клінічних ознак не має. Працівниками медичної установи проведений комплекс медичних заходів відповідно до затвердженого протоколу Міністерства охорони здоров’я у разі виявлення підозр на ймовірне захворювання.

Олександр Михайлович зазначив, що біологічні зразки відібрані і направлені в м. Київ до лікувального-діагностичного Центру здоров’я. Головний лікар запевнив, що всі карантинні заходи та медичне лікування відносно даної особи будуть здійснені 100 % доки не надійде результат.

Звернув увагу, що 80% захворюваності на коронавірус лікується амбулаторно, 15% з ускладненнями і 5% в край тяжкі.

Головний Лікар підкреслив, що головне щоб не було паніки, оскільки це призводить до розбалансованості в роботі.

Головна вимога до громадян дисциплінованість і відповідальність.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив на жорсткому дотриманні рекомендацій карантинного режиму, особливо в громадських місцях.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадяськістю, Ольга Гук

19.03.2020