Відбулось спільне засідання керівників комунальних підприємств міста та штабу з благоустрою.

16 березня 2017 року у стінах Ніжинської міської ради відбулось спільне засідання керівників комунальних підприємств міста та штабу з благоустрою. На засіданні були присутні міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови з виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, представники РЕМ, управління освіти, управління культури та всі керівники комунальних підприємств міста.

У ході обговорень були розглянуті та прийняті наступні питання:

1. Розпорядження міського голови про проведення загальноміського місячника з благоустрою з 14.03.2017 по 14.04.2017.

2. Озеленення міста (висадка дерев) під контролем відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ніжинської міської ради у відповідності до вимог правил благоустрою.

3. Організація вивезення сміття під час прибирання у дні благоустрою з 14.03.2017 по 14.04.2017. Доведення до відома жителів міста за допомогою ЗМІ про те, що сміття та ТПВ буде прийматися в дні благоустрою на полігоні ТПВ безкоштовно, а гілки і деревина прийматимуться на території КП ВУКГ за адресою вул. Чернігівська 128 також безкоштовно.

До відома жителів міста: замовлення на вивезення сміття в дні благоустрою міста прохання робити завчасно через подання заявки на УЖКГ та Б.

4.Доручення інспекції з благоустрою: розробити пам`ятку для держслужбовців, які закріплені за вулицями міста щодо дотримання правил благоустрою, в яку включити інформацію для мешканців міста про вимоги правил благоустрою, відповідальність за недотримання вимог правил благоустрою, санітарну картку, що заповнюється при власниках садиби, особа, яка надає цю інформацію повинна мати при собі посвідчення посадової особи.

Дані пам`ятки надати всім керівникам відділів для їх подальшого розповсюдження між своїми спеціалістами для використання в обстеженні закріплених за ними вулиць.

5.Оголошення конкурсу: розмістити на офіційному сайті Ніжинської міської ради та в ЗМІ оголошення про конкурс між багатоповерховими будинками на найкраще прибирання прилеглої території та дворів. У дворі переможця буде встановлено новий дитячий майданчик.

Інший конкурс стосувався благоустрою міста. Усі бажаючі можуть подати свої проекти по благоустрою (парків, скверів, шкіл, садочків, алей, їх освітлення) заступнику міського голови з виконавчих органів ради Ігорю Алєксєєнку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістювиконавчого комітету Ніжинської міської ради

17.03.2017