Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

21 червня у малій залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. На порядку денному було 7 проектів рішень та 6 проектів рішення подані на розгляд у робочому порядку:

1. «Про видалення зелених насаджень».

2. «Про надання дозволу мешканцю міста на виготовлення проекто-кошторисної документації для газифікації будинку приватного сектора».

3. «Про комісію з призначення державних соціальних допомог».

4. «Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини».

5. «Про відзначення».

6. «Про погодження режиму роботи».

7. «Про реєстрацію гуртожитків та дозвіл на переобладнання в гуртожитку».

8. «Про організацію та проведення в місті Ніжині ярмарку до загальноміського свята Івана Купала».

9. «Про надання матеріальної допомоги».

10. «Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини».

11. «Про затвердження Плану роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VIIскликання на ІІ півріччя 2018 р.».

12. «Про виділення коштів на придбання ритуального вінка».

13. «Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням листівок та конвертів».

На початку засідання Григорій Олійник оголосив подяку міського голови за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток територіальної громади міста Ніжина та з нагоди ювілею завідувачки дитячої поліклініки Цибульській Ользі Михайлівні та члену виконкому Римському Юрію Анатолійовичу – з нагоди ювілею. Побажав міцного здоров'я, благополуччя, а також успіхів у роботі.

Одним із питання порядку денного було затвердження проекту рішення «Про комісію з призначення державних соціальних допомог».Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч, яка детально ознайомила всіх присутніх з повноваженнями комісії з призначення державних соціальних допомог в частині нарахування субсидій громадянам.Для забезпечення об’єктивного, неупередженого і всебічного розгляду справи по суті Комісія має право враховувати подані заявником додаткові документи, які не передбачені відповідними нормативно-правовими актами з питань призначення державних соціальних допомог та реєстру осіб, які мають право на пільги, але необхідні для прийняття рішення. Рішення Комісії з питань, що належать до її компетенції, є обов’язковими до виконання. Основною формою роботи Комісії є засідання. Рішення про призначення або відмову в призначенні державних соціальних допомог приймається Комісією протягом 30 календарних днів з дня надходження до Комісії відповідних подань від управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради, управителів, об’єднання, виконавців комунальних послуг.

Проект рішення щодо організацію та проведення в місті Ніжині ярмарку до загальноміського свята Івана Купала доповідала начальник відділу економіки Тетяна Гавриш, яка доповіла, що свято Івана Купала буде проводитися в Графському парку 6 липня з 18 год, а ярмарок розпочнеться з 19 год. до 24. год. Учасниками будуть народні майстрів декоративно – прикладного мистецтва міста Ніжина (при пред’явленні посвідчення) та кандидатів у майстри міста Ніжина (при пред’явленні довідки) - безкоштовно. А також буде торгівля продовольчими товарами, шашликами (без реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива) – 85 грн. за 1 кв.м.; атракціони, батути до 50 м2 – 408 грн.; атракціони, батути від 50 м2 до 100 м2 – 510 грн; луна-парк, атракціони, батути від 100м2 до 150 м2 -646 грн. Головним розпорядником виступає державне комунальне підприємство «Комунальний ринок», фінансування заходу буде в межах виручених коштів.

Всі питання порядку денного прийнялись одноголосно.

В «Різному» розглядалось чотири протокольних питань: про виконання доручення міського голови Анатолія Лінника №021-24/1312 від 08.06.2018 р.; про необхідність вчасного прибирання зів’ялих квітів біля пам’ятних знаків міста; про доступність отримання інформації зазначеної в проекті рішення «Про затвердження детальних планів території в м. Ніжині Чернігівської області (скореговані матеріали); про незадовільний санітарний стан фонтану, який розміщений у парку ім. Шевченка.

Наступне засідання виконавчого комітету відбудеться 27 червня 2018 року о 8:30 год.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.06.2018