Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор КП «СЕЗ» Микола Борисенко, директор ДКП «Комунальний ринок» Володимир Павлюченко та ЗМІ. На порядку денному було10 проектів рішень, 14 проектів рішень подані для розгляду у робочому порядку, а також Різне:

1. Про затвердження подання щодо внесення змін до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі в м. Ніжині.

2.Про затвердження переліку видів суспільно-корисних робіт і об’єктів відбування покарання у вигляді громадських робіт для засуджених, що отримали рішення суду, яке набрало законної сили в 2019 році.

3.Про затвердження переліку видів суспільно-корисних робіт і об’єктів відбування покарання особам, які перебувають на обліку Ніжинського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.

4. Про заохочення голів органів самоорганізації населення за підсумками їх роботи у IVкварталі 2018 року.

5.Про затвердження фінансових планів підприємства комунальної форми власності на 2019 рік.

6.Про визначення переліку адміністративних послуг, які надаються Ніжинською міською радою, виконавчими органами виконавчого комітету, виконавчими органами міської ради через Центр надання адміністративних послуг Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження інформаційних і технологічних карток на ці адміністративні послуги.

7.Про організацію проведення громадських робіт у 2019 році.

8.Про постановку на квартирний облік.

9.Про переоформлення особових рахунків.

10.Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої види по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі».

11. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 105 від 06.04.2018р. «Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини (зі змінами).

12.Про проведення Різдвяної виставки-ярмарку в м. Ніжині.

13.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за вересень 2018року.

14.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за жовтень 2018року.

15.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за листопад 2018року.

16.Про погодження рішення конкурсного комітету щодо визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів в м. Ніжині згідно протоколу засідання конкурсного комітету від 04 вересня 2018 року.

17.Про оголошення Подяки виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

18.Про надання матеріальної допомоги.

19.Про затвердження акту комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам (фізична особа-підприємець Хоменко Володимир Миколайович, код ІПН-2126512118).

20. Про затвердження акту комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам (фізична особа-підприємець Коробка Денис Іванович,код ІПН-3572203714 та Коробка Марія Іванівна, код ІПН- 387704801.

21.Про надання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю «КРАТО-НТ» на тимчасове використання тарифу на послугу з централізованого постачання гарячої води.

22.Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням листівок та конвертів.

23.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

24.Про поповнення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час розгляду проекта рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої види по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі»» у членів виконавчого комітету виникло багато запитань щодо підняття тарифів. Директор ТОВ "НіжинТеплоМережі" Любов Ісаєнко пояснила, що керуючись п. 2.2. «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад» має намір змінити діючі тарифи на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води. В зв’язку з тим, що з 01.11.2018 р. ціна на газ змінилася для всіх категорій споживачів: для населення збільшилась на 22,8% (5674,70 – 6968,21 грн. за 1000м3); для бюджетних установ та інших споживачів ціна на газ зменшилась на 19,3% (8639,90 -6968,21 грн. за 1000м3). Крім того протягом року зросли ціни : на електроенергію на 18,6 % (2,0119 грн. – 2,3864 грн за 1 квт.год. без ПДВ) , середньозважена ціна водопостачання на технологічні потреби на 46,8 %, (10,49 грн- 15,40 грн за 1 куб.м. без ПДВ), збільшився прожитковий мінімум для працездатної особи на 9,8 % (1749 грн.-1921,00 грн.), збільшилась мінімальна заробітна плата на 16,3% (3200 грн.-3723 грн.), підвищились соціальні стандарти, а також зросли ціни на паливно- мастильні матеріали , матеріали, збільшилися розміри податків та зборів, що призвело до необхідності перегляду діючих тарифів.

Дане рішення не прийнято, вирішили провести загальноміське зібрання щодо обговорення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої види по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі». Про час та дату зібрання буде повідомлено додатково на офіційному веб-сайті Ніжинської міської ради. Всі інші проекти рішень було розглянуто та прийнято.

У «Різному» розглянули заяву Баргаміна Миколи Миколайовича від 12.10.2018 р. та від 22.10.2018р. та звернення щодо забезпечення постійного розчищення від снігу дороги по вул. Шевченка ( місце кругового руху на перехресті з вул. Об’їжджею); необхідність постійного контролю за розчищення від снігу автомобільних доріг біля елементів примусового зниження швидкості транспортних засобів; забезпечення руху автомобільного транспорту загального користування за маршрутом № 2 відповідно до графіка; облаштування зупинок біля відділу РАЦСУ і на площі М.Заньковецької.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

13.12.2018