Відбулася щотижнева оперативна нарада. У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 82 % населення.

 08 листопада під час щотижневої оперативної наради при міському голові Олександру Кодолі керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 за попередній тиждень стабілізувався, але смертність від коронавірусної інфекції висока.
Протягом попереднього тижня захворіло на COVID-19 344 особи, з них 21 дитина (на попередньому тижні 385 осіб, з них 7 дітей).
Госпіталізовано до міської лікарні 59 осіб, 47 з яких мали підтверджений діагноз COVID-19, (на попередньому тижні 81 пацієнт з підтвердженим COVID-19). Летальність за тиждень склала 21 випадок (за попередній період 11).
Станом на ранок 08 листопада у Ніжинській центральній міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 70 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 15 осіб з діагнозом пневмонія.
Міська лікарня визнана опорною лікарнею по наданню допомоги хворим на COVID-19. В лікарні перебуває 60% ніжинців та 40% хворих з інших районів.
У міській лікарні щоденно використовується від 60 до 70 балонів кисню на добу.
Наразі, в міській лікарні проводиться облаштування кисневих мереж у дитячому відділенні та у відділенні хірургії №2.
За кошти міського бюджету було придбано медичне обладнання для хірургічного напрямку - С-дуга. Це сучасне обладнання дозволить з максимальною точністю візуалізувати інформацію, що цікавить анатомічну область пацієнта, а також більш ретельно стежити за ходом самого оперативного втручання та розширить спектр медичних послуг ніжинських хірургів.
Загалом за рік з міського бюджету було виділено близько 7 млн. грн. на медичне обладнання Ніжинської центральної міської лікарні, яке використовується в усіх відділеннях.
На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 – 314 осіб (на попередньому тижні 341 особа), 1063 - перебувають в режимі самоізоляції.
У Ніжинській територіальній громаді за тиждень провакциновано 5620 осіб. А за весь період вакцинації, починаючи з лютого, провакциновано 45 667 осіб, тобто 82 % населення. Першу дозу вакцини отримали 49%, другу – 33% населення.
Міський голова Олександр Кодола доручив опрацювати можливість перенесення Центру вакцинації з приміщення Ніжинської РДА в інше для комфортнішого перебування громадян під час щеплення та очікування.
За інформацією Ніжинського пологового будинку, за тиждень у Ніжині народилося 16 немовлят: 9 хлопчиків і 7 дівчаток.
Керівник Ніжинської стоматологічної поліклініки Олександр Ігнатюк звернув увагу присутніх на навантаження лікарів, які працюють з дітьми. Значно зросли звернення дитячого населення. В день лікарі приймають по 25 маленьких пацієнтів. Керівник звертається до всіх батьків: «вчасно звертатися до стоматологів для обстеження зубів у їх дітей».
За інформацією начальника управління освіти Валентини Градобик, що з 08 листопада учні міського ліцею навчаються в очній формі. А учні 5-11 класів ЗОШ №9 та №10 навчаються – дистанційно.
Начальник сектору розвитку підприємництва, споживчого ринку та захисту прав споживачів відділу економіки та інвестиційної діяльності Ярослава Ярош повідомила, що Ніжинську територіальну громаду відібрано до участі в програмі «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України» Ніжинська ТГ, у рамках якої буде розроблено стратегію однієї з послуг з подальшим фінансуванням одного з проектів. Розроблено звіт стратегічну екологічну оцінку оновленої Стратегії розвитку.
Посадовими особами сектору енергоменеджменту та енергоефективності відділу економіки та інвестиційної діяльності проводилось обстеження будівель комунальної власності щодо раціонального споживання енергоресурсів. Обстежено будівлі ЗОШ 9, 10, 15, ФОК, ДНЗ 23, СЮТ, ДЮСФШ. Міському центру професійного розвитку педагогічних працівників надані рекомендації.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

08.11.2021