Відбулася щотижнева оперативна нарада

За доручення міського голови 29 листопада відбулася оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка. У нараді взяли участь заступники міського голови - Ірина Грозенко та Сергій Смага, радниця міського голови Ольга Орел, а також керівники управлінь та відділів.

На початку наради Федір Іванович наголосив, що грудень - надважливий місяць і потребує особливої уваги всіх служб та відділів для вчасного завершення всіх проєктів та розв'язання нагальних питань до кінця року.

Тому, кожен керівник має приділити максимум уваги своєму напрямку діяльності задля оперативної та злагодженої роботи.

Наразі об’єктом №1, який має бути завершений у найближчий тиждень являється Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького.

Так, генеральний директор НЦМЛ імені Олександр Костирко доповів, що сьогодні стан захворюваності на ГРВІ та ГРИП складає 514 випадків, з них 191 дитина та 323 дорослого населення, проти 671 випадка за попередній період.

По напрямку COVID-19 – 179 випадків, з них 12 дітей, проти 351 випадка за попередній період, з них 22 випадки дитяче населення.

Госпіталізовано з діагнозом COVID-19 та підозрою на коронавірусну хворобу за минулий тиждень 46 пацієнтів, за попередній період було 67 госпіталізацій з COVID-19.

Летальних випадків за минулий тиждень – 7, проти 6 випадків за минулий період.

Станом на 29.11 у Ніжинській лікарні перебуває 283 пацієнти, по напрямку COVID-19  – 85 пацієнта, які мають лабораторно підтверджений діагноз і 15 пацієнтів, які мають діагноз пневмонія.

На цьому тижні лікарня закінчує проєкт по кисневому підведенню до стаціонарних відділень, що обслуговують пацієнтів з COVID-19. Буде забезпечено 150 ліжок кисневими точками. Медикаменти та товари медичного використання закуповуються в межах фінансування, колектив лікарні працює з дотриманням всіх протиепідемічних заходів.

Закінчується виготовлення пандусів для НЦМЛ ім. М. Галицького відповідно до вимог Національної служби здоров’я.

За інформацією генерального директора КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксани Калініченко, протягом тижня укладено додатково 125 декларацій.

За минулий тиждень для проведення ПЛР-тестування було відібрано 264 зразки, це на 89 зразків менше ніж за минулий період. Позитивний результат показали 128 тестувань, що на 31 менше за попередній період. На амбулаторному лікуванні перебувають з підтвердженим діагнозом COVID-19 245 хворих, наразі захворіло на 133 людини менше у порівнянні з попереднім тижнем.

Спостерігається зменшення захворюваності по напрямку COVID-19.

Повний курс вакцинації пройшли 26 848 осіб, це 48,2% дорослого населення Ніжина.

Отже, серед позитивних моментів для Ніжинської громади можна відзначити підвищення рівня вакцинації серед населення, зниження рівня захворюваності на COVID-19, а також закінчення робіт по ремонту приймально-поліклінічного відділення НЦМЛ

29.11.2021